Reliance Retail, Public Investment Fund'dan 1,3 milyar dolar yatırım aldı

Yeni yatırımla beraber Public Investment Fund, Hindistan'daki en büyük perakende zincirinde yüzde 2.04 hisse sahibi olacak.
Reliance Retail, Public Investment Fund'dan 1,3 milyar dolar yatırım aldı

Geçtiğimiz temmuz ayında Amazon tarafından yüzde 9,9 hissesinin alınacağı haberiyle karşımıza çıkan Reliance Retail, son olarak da Singapur'un hükümet destekli yatırım fonu GIC ve daha önce Reliance Jio Platforms'a yatırım yapan TPG'den alacağı yatırımla gündemimizdeydi. Yeni bilgilere göre Reliance Retail, Public Investment Fund'dan 1,3 milyar dolar yatırım aldı.

Yeni yatırımla beraber Public Investment Fund, Hindistan'daki en büyük perakende zincirinde yüzde 2.04 hisse sahibi olacak. Hintli firma, 2006 yılında kurulan Reliance Retail'in değerlemesinin 62,4 milyar dolar olduğunu, ki geçtiğimiz ay yaklaşık 58 milyar dolardı, söyledi. Ülkedeki 6 bin 500'den fazla şehir ve kasabadaki yaklaşık 10 bin fiziksel mağazası aracılığıyla her hafta 3,5 milyondan fazla müşteriye hizmet veren Reliance Retail, bugüne kadar 6,4 milyar dolar yatırım aldı. 

Facebook ve Google da dahil olmak üzere bir dizi önemli yatırımcıdan Jio Platforms için bu yıl 20 milyar dolardan fazla para toplayan Mukesh Ambani'nin, Reliance Retail için yıl sonuna kadar birkaç milyar dolar daha toplaması bekleniyor. Reliance Retail'in ana şirketi Reliance Industries, bugün yaptığı açıklamada Reliance olarak Suudi Arabistan ile uzun süreli bir ilişkileri olduğunu; Public Investment Fund'ın Suudi Arabistan'ın ekonomik dönüşümünün ön saflarında yer aldığını söyledi.

Reliance Retail, geçen yıl Jio Platforms ile bir ortak girişim aracılığıyla JioMart adı altında e-ticaret alanına girdi. JioMart şu anda 200'den fazla Hint şehri ve kasabasında varlığını sürdürüyor ve ayrıca WhatsApp entegrasyonu için Facebook ile ortaklık yapıyor. Bu yılın başlarında Jio Platforms'a 5,7 milyar dolar yatırım yapan Facebook, ülkedeki 60 milyon mahalle işletmesinin yanı sıra diğer küçük ve orta ölçekli işletmeleri dijitalleştirmek için de Reliance ile çalışıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.