Netflix ve Amazon Prime Video, RTÜK'ten lisans aldı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, Netflix ve Amazon Prime Video'nun lisans aldığını belirtti.
Netflix ve Amazon Prime Video, RTÜK'ten lisans aldı

Geçtiğimiz yılın ağustos ayında dijital yayıncılığa getirilen RTÜK denetimiyle ilgili yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Yasaya göre radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmetlerini sadece internet ortamından sunmak isteyen medya hizmet sağlayıcılarının RTÜK’ten yayın lisansı alması gerekiyordu. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, Netflix ve Amazon Prime Video'nun lisans aldığını belirtti.

Ebubekir Şahin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "İnternet üzerinden isteğe bağlı yayıncılık yapan uluslararası platformlar Netflix ve Amazon Prime Video tıpkı yerli örnekleri gibi yükümlülüklerini yerine getirerek RTÜK'ten lisans aldı." açıklaması yaptı.

Son olarak Spotify'da RTÜK Yasası'na takılmış, bir bu durum bir süre ülke gündemini meşgul etmişti. Geçtiğimiz yıl dijital yayıncılığa getirilen RTÜK denetiminden, kısacası RTÜK yasasından son olarak globalde ciddi bir kullanıcı sayısına sahip Spotify etkilenmişti. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Spotify'ın 72 saat içinde lisans başvurusunda bulunmazsa kapatılabileceğini gündeme getirmişti. Spotify, 72 saatlik sürenin dolmasına 4 saat kala lisans için RTÜK'e başvuru yapmıştı.

RTÜK Yasası ile ilgili gelişmeler bu yönde seyrederken sosyal medya yasası konusunda durum pek de iç açıcı değil. Zira dün, temsilci bildiriminde bulunmayan başta Facebook, Instagram, Twitter, Periscope, YouTube ve TikTok olmak üzere sosyal ağ sağlayıcılarının her birine 10 milyon lira ceza kesilmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.