Müzik kliplerinden alışveriş yapmayı sağlayan platform: dropp TV

Yenilikçi alışveriş platformu olan droppTV, müzik ve perakende dünyasını birleştirerek alternatif bir alan yaratıyor.
Müzik kliplerinden alışveriş yapmayı sağlayan platform: dropp TV

31 Temmuz Cuma günü yayınlanan NEXT Records'un sahibi Kid Daytona ve yapımcılığını Harry Fraud'un yaptığı "Stop Panickin" videosu, 72 saat içinde alışverişe yönlendirmeden 20 bin doların üzerinde gelir elde etti. Bu para, video yayınlanırken izleyenlerin akış içinde gerçek zamanlı olarak gördüğü ürünleri satın almasıyla kazanıldı. Bu deneyim video üzerinden alışveriş yapma imkanı sağlayan alışveriş girişim ise dropp TV.

Platform ücretsiz...

dropp TV, müzik, kültür, moda ve şöhretin kesiştiği noktada, sanatçıların kendi ürünlerini, sınırlı sayıdaki  ürünlerini satabilmeleri için müzik videolarında sanal pop-up mağazalar oluşturmalarını sağlayan bir alışveriş platformu olarak tanımlanıyor. Eğlence ve perakende sektörüne yeni bir soluk getiren platform, ürün veya marka için hazırlanan özel içerikleri ücretsiz yayınlıyor.

İki sektörü birleştiriyor

Böylece marka ve sanatçılara, yapay zeka akıllı video teknolojisi kullanarak videolarında ürün satma imkanı sağlıyor. İzleyiciler, gördükleri tişört, şapka, güneş gözlük gibi ürünleri anında satın alabiliyor. Sanatçıların müzik videolarından para kazanmanın alternatif yolunu bulduklarını belirten DroppTV CEO'su ve Kurucu Ortağı Gurps Rai, bu teknoloji sayesinde sanatçıların hayranlarıyla daha derin bir bağ kurduklarına inanıyor.

Popüler olana öykünme

Markalar yeni alışveriş deneyimleri yaratmak için teknolojiyi giderek daha fazla kullanıyor. Eğlence sektörü de tiyatroların ve müzik mekanlarının kapalı olduğu bir dönemde alternatif gelir kaynakları aramaya zorluyor. Şarkıcı ya da oyuncu olan kişilere çağlar boyunca insanın ilgi alanında... Bu işin temelinde insanların yani tüketicilerin popüler olana öykünme dürtüsü yatıyor. Bu durumun onların üstünde mutlak bir etkisi olduğu yadsınmayan bir gerçek. Aşağıdaki rakamlarda bunu destekler nitelikte...

Videoda gördüğünü satın alma konusu ülkemizde ve Çin'de canlı yayınla önplanda. Çin başta olmak üzere canlı yayınlar üzerinden yapılan bu alışveriş yöntemi, 2015’te 1.8 milyar dolarlık satış hacmine ulaşmıştı. 2020 yılında sadece Çin’de 16 milyar $’a çıkması bekleniyor. Hatta Alibaba, 2019'daki Bekarlar Günü'nde canlı yayın alışveriş özelliğini kullanarak yapılan satışlarda her 100 kişiden 32'sinin ürün satın aldığını açıklamıştı. Geçtiğimiz aylarda n11 ise canlı yayın alışverişi trendini Türkiye'ye taşıdı. Her çarşamba saat 21:00'da yayınlanan canlı yayınlara, özellikle fenomenler arasından seçtiği farklı bir sunucu çağırıyor. Sunucu ürünlerin tanıtımını yaparken yayının altında ürünler yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.