n11.com, Asya'da popüler olan canlı yayın alışverişi trendini Türkiye'ye taşıdı

Artık n11.com, her çarşamba saat 21:00'da yayınlanan canlı yayınlara, özellikle fenomenler arasından seçtiği farklı bir sunucu çağırıyor. Sunucu ürünlerin tanıtımını yaparken yayının altında ürünler yer alıyor.
n11.com, Asya'da popüler olan canlı yayın alışverişi trendini Türkiye'ye taşıdı

Günümüzde görsel içerikler tüm dijital dünyayı ele geçirmiş durumda. Hemen hemen her alanda videolar, interaktif içerikler, oyuna dayalı reklamlar görmeye başladık ve tüm bu görsel içeriklerin ortak noktası e-ticaret diyebiliriz. Ürün sattırmaya yönelik olarak hazırlanan içeriklere şimdi bir yenisi daha eklendi; canlı yayınlar. 

Aslında canlı yayın ile ürün satımı, belli bir neslin fazlasıyla aşina olduğu telemarket kanallarına benziyor. Sunucu ürünü canlı canlı anlatırken izleyici, ürünü satın almak için telefonla o kişiyi aramak yerine, teknolojinin de nimetlerinden faydalanarak tek tıkla satın alımı gerçekleştirebiliyor. Asya'daki e-ticaret sitelerinde fazlasıyla yaygın olan bu alışveriş trendinin Türkiye'deki ilk örneği ise n11.com'dan geldi. 

Artık n11.com, her çarşamba saat 21:00'da yayınlanan canlı yayınlara, özellikle fenomenler arasından seçtiği farklı bir sunucu çağırıyor. Canlı yayınlara bu link üzerinden ulaşmak mümkün. Sunucu ürünlerin tanıtımını yaparken yayının altında ürünlerin görseli ve fiyatı bir şerit halinde geçiyor. En altta da "Sepetim" butonu bulunuyor. Çünkü canlı yayını izlerken aynı zamanda tanıtılan ürünü tek bir tıkla sepetinize ekleyebiliyorsunuz veya isterseniz anında satın da alabiliyorsunuz.

Canlı yayın sırasında çeşitli indirim kuponlarının bilgisi de kullanıcılarla paylaşılıyor. Ancak bu kuponların bir hayli sınırlı olduğunu belirtmekte de fayda var. Örneğin; dünkü yayında verilen kuponları saniyesinde n11.com'un Kuponlar kısmına eklemiş olmama rağmen sürekli "böyle bir kupon bulunamadı" uyarısı aldım. Belki benden hızlı davrananlar olmuştur, bilemiyorum. Fakat öyle bir durumda "bu kupon tükenmiştir" gibi bir ibarenin çıkmasını tercih ederim. Çünkü böyle sorunlarla karşılaşınca akıllara o kuponların hiç var olmadığı düşüncesi yerleşiyor.

Dünkü canlı yayında, özellikle makyaj videolarıyla tanıdığımız Merve Özkaynak sunuculuk yaptı ve L'Oréal'in ürünlerini tanıttı. Ürünlerin hepsinde ciddi oranda indirimler vardı ve verilen kuponlar, n11.com'un L'Oréal mağazasında geçerli yüzde 50 ila yüzde 20'lik indirim hakkı veriyordu. n11.com'un canlı yayın altyapısında LISA'dan yararlandığını da belirtelim.

Çin başta olmak üzere Asya’da uygulanan bu yöntemle 2015’te 1,8 milyar dolarlık satış hacmine ulaşıldığının altını çizelim. Daha önce Webrazzi Insights'ta da online alışverişte canlı yayın dönemine dair önemli bilgileri sizlere aktarmıştık

Şu anda n11.com'un canlı yayınlarını kaç kişinin izlediği, ne kadar ürün satıldığı gibi bilgiler mevcut değil. Ancak diğer e-ticaret siteleri de bu yoldan gidecek gibi görünüyor. E-ticarette canlı yayın dönemi ile ilgili gelişmeler oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.