Apple, patent ihlali nedeniyle VirnetX'e 502.8 milyon dolar tazminat ödeyecek

Yaklaşık 10 yıldır iki şirket arasında süren dava sonucunda mahkemede yer alan jüri VirnetX'i haklı buldu.
Apple, patent ihlali nedeniyle VirnetX'e 502.8 milyon dolar tazminat ödeyecek

VirnetX şirketi Teksas'ta Apple karşı açtığı davada şirketin kendisine ait patentleri VPN on Demand, FaceTime ve iMessage servislerinde kullandığını ileri sürmüştü. Yaklaşık 10 yıldır iki şirket arasında süren dava sonucunda mahkemede yer alan jüri VirnetX'i haklı buldu.

Alınan karara göre Apple, VPN on Demand servisi ile şirketin patentlerini ihlal ettiğini için VirnetX'e 502.8 milyon dolar ödeyecek. Paylaşılan bilgilere göre VirnetX şirketi patent ihlalleri için Apple'ın 700 milyon dolar ödemesini talep etmişti. Fakat mahkeme tarafından alınan karara göre 502.8 milyon dolar tazminat ödenecek.

İki şirket arasında 10 yıldır süren dava sürecinde pek çok tazminat kararı alındı. Fakat bu kararların yapılan itirazlar sonucunda bozulduklarını da hatırlatalım. 2018 yılında Teksas'ta yer alan federal mahkeme Apple'ın patentleri ihlal etmesi gerekçesiyle VirnetX şirketine 502.6 milyon dolar ödemesine karar vermişti.

Apple ise bu karara itiraz ederek mahkeme sürecini devam ettirdi. 2019 yılının Kasım ayında ise jüri Apple'ın FaceTime ve iMessage servislerinde herhangi bir patenti ihlal etmediği gerekçesiyle 502.6 milyon dolar tazminat ödenmesi kararını iptal etti. Fakat VPN on Demand servisi için mahkeme devam etmişti. Yaklaşık 10 yıldır süren patent davası sonuca ulaşmış gibi görünüyor. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.