Apple'ın "One More Thing" isimli yeni etkinliği 10 Kasım'da düzenlenecek

Türkiye saatiyle 21:00'de paylaşacak olan etkinlikte yeni Arm işlemcili Mac serisinin, macOS Big Sur'un ve Apple AirTags 'in tanıtılması bekleniyor. 
Apple'ın

Apple bu akşam paylaştığı yeni basın daveti ile "One More Thing" isimli etkinliğini 10 Kasım'da düzenleyeceğini duyurdu. Türkiye saatiyle 21:00'de paylaşacak olan etkinlikte yeni Arm işlemcili iMac ve Macbook Air'in tanıtılması bekleniyor. 

İlk olarak bu yılın Haziran ayında duyurulan Arm işlemcili Mac serisi, aslında iki yıl sürmesi beklenen bir geçiş sürecinin başlangıcı. Bu geçişin aynı zamanda tüm Apple ürünleri arasında ortak bir mimari oluşturduğunu hatırlatalım. Böylece geliştiricilerin uygulamalarını Apple ekosisteminin tamamı için geliştirmesi ve optimize etmesi de  kolaylaşacak.

Etkinlikte Arm işlemcili Mac'in yanı sıra macOS Big Sur'un da tanıtılması bekleniyor. Apple'ın ürettiği silikon çipe sorunsuz geçiş yapılmasını sağlayan macOS Big Sur, 10 yıldan bu yana yapılan en büyük güncelleme olarak öne çıkıyor.

Bunlara ek olarak Apple'ın Tile benzeri yeni bir konum izleme teknolojisi üzerinde çalıştığını geçtiğimiz yılın Eylül ayında sizlere aktarmıştık. Bu özelliğin Apple AirTags olarak adlandırılması ve Tile benzeri AirTag'lere sahip olması bekleniyor. Haziran ayında gerçekleşen WWDC 2020 ve geçen ay düzenlenen High Speed ile tanıtılması beklenen AirTags'in, One More Thing'de tanıtılması mümkün. 

Donanım açısından baktığımızda, bu yıl Time Flies ile Apple Watch serisini tanıtan Apple, High Speed ile merakla beklenen iPhone 12 serisini gün yüzüne çıkarmıştı. Arm işlemcili Mac ise şirketin 2020'de piyasaya sürmeyi planladığı ürünler arasında tanıtmadığı tek ürün. 

10 Kasım saat 21.00'da gerçekleşecek etkinliği ise her zaman olduğu gibi anlık olarak takip edip, gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.