Apple'ın yarın gerçekleşecek "Time Flies" etkinliğinden neler bekliyoruz?

Şüphesiz Apple'ın bu etkinliği önceki etkinliklerden çok daha farklı olacak. Etkinliğinin adının "Time Flies" olması ise sanki Apple Watch'ların ön plana çıkacağı bir etkinlik olacakmış izlenimi veriyor. 
Apple'ın yarın gerçekleşecek

Her yıl Eylül ayında tanıtılan yeni iPhone modellerinini pandemi nedeniyle daha geç tanıtılabileceği bilgisini sizlerle aylar önce paylaşmıştık. Hatta geçtiğimiz ay Apple, iPhone 12 lansmanın gecikeceğini resmen açıklamıştı. Gecikme haberinin yaygınlaşmasıyla birlikte ise iPhone 12 ailesinin ekim veya kasım ayında tanıtılması bekleniyordu. Ancak geçtiğimiz hafta Apple'dan gelen davete göre 15 Eylül'de, yani yarın özel bir Apple etkinliği gerçekleşecek ve etkinliğin adı "Time Flies" olarak belirlendi.

Şüphesiz Apple'ın bu etkinliği önceki etkinliklerden çok daha farklı olacak. Apple, kendi söylediklerinden vazgeçer ve bize bir sürpriz yapıp yeni iPhone'ları tanıtır mı, bilinmez. Ancak etkinliğinin adının "Time Flies" olması sanki Apple Watch'ların ön plana çıkacağı bir etkinlik olacakmış izlenimi veriyor. 

Apple Watch Series 6 ve uygun fiyatlı yeni bir Apple Watch

Geliştirici Guilherme Rambo, etkinliğin YouTube sayfasının meta verilerinin, Apple Watch Series 5'ın devamı olabilecek "Series 6" ifadesini içerdiğini keşfetti. watchOS 7'ın uyku takibine, daha fazla özelleştirmeye ve "Fitness" adlı yeniden markalanmış bir Activity uygulamasına sahip olacağını halihazırda biliyoruz. Series 6 de daha gelişmiş bir yazılımla karşımıza çıkabilir gibi duruyor. 

Ayrıca Bloomberg'ün haberine göre Apple Watch'ın daha düşük ücretli bir versiyonunun sunulması ihtimali de var. Kısacası Apple, iPhone SE ile yaptığını Apple Watch ile de yapabilir.

Yeni tasarıma sahip iPad Air

Bloomberg, iPad Air'in iPad Pro gibi uçtan uca bir ekranla yeniden tasarlanabileceğini bildirdi. Bu da şu anda kalın üst ve alt çerçevelere ve Touch ID için bir düğmeye sahip olan mevcut Air'a göre önemli bir tasarım değişikliği olacağı anlamına geliyor. Sızan bazı görseller yeni iPad Air'ın neye benzeyebileceğine dair ipuçları veriyor. 

Bu görünen kılavuz, Touch ID'nin iPad Air'ın üstündeki güç düğmesine taşındığını gösteriyor. Bu doğruysa yeni tablet, güç düğmesine yerleşik biyometriye sahip bir iPad olacak. Kılavuzdaki şemalarda gösterildiği gibi, iPad Air'ın iPad Pro'nun hareket tabanlı navigasyon sistemini benimseyebileceği anlaşılıyor. Ayrıca iPad Air'ın arkasında, tıpkı iPad Pro'daki gibi Smart Connector olduğu görünüyor. 

iOS 14 ve iPadOS 14'ün olası sürümleri

Normal şartlar altında Apple, eylül ayında gerçekleştirdiği etkinliklerde iOS'un yeni sürümünü de yayına alıyor. Ancak bu etkinlikte iPhone'ların yeni modellerinin tanıtılması beklenmiyor, o yüzden Apple'ın iOS ile ilgili ne yapacağı da belirsiz. Ancak iOS 14 güncellemesi ile widget'lı ekran, yeniden tasarlanmış bir Siri arayüzü, picture-in picture özelliği, varsayılan e-posta ve tarayıcı uygulamalarını ayarlama gibi yeni özellikler iOS 14 ile gelmesi beklenen özellikler. Haziran ayında bu özelliklerin hepsini sizlerle paylaşmıştık. iOS 14'ün normalde eylül ayında kullanıma sunulması bekleniyor, belki bunun da bilgisini yarın net bir şekilde edinebiliriz.

Apple One abonelik paketi

Geçtiğimiz hafta Apple Music'in Android uygulamasının kodlarından Apple One ile ilgili bilgilerin sızdığını sizlerle paylaşmıştık.

Apple'ın büyüyen abonelik hizmetleri koleksiyonu için bir paket üzerinde çalıştığına inanılıyor. Raporlar, yalnızca Apple TV + ve Apple Music içeren bir temel katmanın yanı sıra Apple Arcade, Apple News + ve iCloud depolamayı da içeren, premium paketlerden oluşan bir paket üzerinde çalıştığını ortaya koyuyor. Zira Apple Music kodlarından çıkan bilgiler de bunu kanıtlıyor. Apple'ın 15 Eylül etkinliğinde Apple One paketini duyurup duyurmayacağı belli değil, ancak yine de hiç belli olmaz diyoruz.

AirPods Studio

Bir yıldan fazla süredir, Apple'ın yakında kendi kulak üstü kulaklıklarını piyasaya süreceğini gösteren haberler mevcut. Bu kulaklıkların Beats markasından ayrı olduğuna; baş ve boyun algılama, özel ekolayzır ayarları gibi özellikler sunduğuna inanılıyor. Zira 9to5Mac de sızdırılan iOS 14 beta kodunda yeni aksesuar için en az iki renk seçeneği gösteren varlıklar da dahil olmak üzere AirPods Studio olarak adlandırılan kanıtlar buldu. Söylentiler kulaklıkların 349 dolar olacağını gösteriyor. Son olarak Bloomberg, AirPods Studio'nun bu yıl en kısa sürede piyasaya sürülebileceğini bildirmişti, belki yarın o gündür.

Apple AirTags

Aslında herkes AirTags'i WWDC 2020'de bekliyordu, ancak henüz AirTags'i resmi olarak göremedik. Apple'ın Tile benzeri yeni bir konum izleme teknolojisi AirTags'in üretimi, yine 9to5Mac'in edindiği bilgilere göre halihazırda başladı. Ancak yarınki etkinlikte AirTags'i görebilir miyiz, belli değil. 

Yeni Apple TV

Apple'ın ayrıca yeni bir Apple TV ve yeni bir Siri uzaktan kumandası üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Bloomberg, yeni Apple TV uzaktan kumandasının "Find My" uygulamasını destekleyeceğini öne sürdü. Bu da insanların evde kaybolduğunda uzaktan kumandayı bulmalarını kolaylaştıracağı anlamına geliyor. 

Son olarak, yarın Türkiye saatiyle 20:00'da gerçekleşecek etkinliği ise her zaman olduğu gibi anlık olarak takip edeceğimizi ve sizlere aktaracağımızı da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.