El yıkama uyarısına da sahip watchOS 7'nin tüm özellikleri

WatchOS 7'deki yenilikler; kişiselleştirilen kadranlar, kadran paylaşımı, başta dans olmak üzere yeni egzersizler, uyku modu ve otomatik el yıkama algılama olarak öne çıkıyor
El yıkama uyarısına da sahip watchOS 7'nin tüm özellikleri

Apple Watch, watchOS 7 güncellemesi ile beklendiği gibi birbirinden farklı saat ekranlarıyla karşımıza çıkıyor. Kişiselleştirme açısından bebek bakımından spor faaliyetlerine kadar her Apple Watch kullanıcısı için uygun bir saat ekranından bahsetmek mümkün.

 Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla hazırladığımız WWDC 2020 etkinliğine dair tüm haberlere ilgili linkten ulaşabilirsiniz. 

Kişiselleştirilen Kadranlar ve Paylaşım

Aynı zamanda uzun süredir beklediğimiz gibi kişiselleştirilmiş kadranları paylaşabileceğinizi de söyleyelim. Apple'ın Face Sharing adını verdiği özellik kapsamında komplikasyonlar da dahil olmak üzere dilerseniz 3. parti uygulamalardan dilerseniz, Mesajlar, Mail ve App Store üzerinden ya da sosyal medyadan beğendiğiniz kişiselleştirilmiş kadranları, sevdiklerinizle paylaşabiliyorsunuz. 

Chronograph Pro

Beklenen özelliklerden biri olan Chronograph Pro'nun, sabit bir mesafenin kat edilme süresine göre hızı hesaplamaya yarayan bir takometre içerdiğini belirtelim.. Bunun yanı sıra fotoğraflar kadranı renk filtreleri sunarken, kalın X-Large kadrana artık zengin bir komplikasyon eklenebiliyor.

Ayrıca geliştiricilerin bundan böyle tek kadranda uygulama başına birden fazla komplikasyon sunabildiğini belirtelim. Örneğin Glow Baby uygulaması, sunduğu birden fazla komplikasyon ile yeni ebeveynlerin biberonla besleme, emzirme, süt sağma istatistiklerini ve uyku sürelerini takip etmelerine yardımcı olurken, Dawn Patrol ise sörfçülere favori sörf konumlarındaki gelgit, rüzgar hızı ve su sıcaklığı bilgilerini gösterebiliyor.

WatchOS 7 ile haritalar detay kazanmaya devam ederken, Bisiklet için yol tarifleri de Apple Watch'a taşınıyor. Zaman kazanmak için inip bisikletinizle yürümeniz veya merdiven çıkmanız gerektiğinde Harita'nın  size bildirimde bulunacağını belirtelim. Kullanıcılar bundan böyle, dik yokuşlar içermeyen, varış noktasına en hızlı ulaştıran veya en dolambaçsız yoldan götüren rotayı seçme imkanına da kavuşuyor. 

Egzersizlere Dans Eklendi

Hazır spordan bahsetmişken, watchOS 7'yeAntrenman uygulamasına gelen gelen yeni egzersizlerden de bahsetmekte fayda var. Egzersiz türlerine Core Training, Dans, Functional Strength Training ve Soğuma olmak üzere 4 yeni başlık ekleyen şirket, watchOS 7'de Dans'ta yakılan kalorileri hesaplamak için sensör füzyonunda faydalanıyor. Bunun için kalp atış hızı sensöründen gelen verilerle ivmeölçer ve jiroskoptan gelen verileri bir araya getirildiğini belirtelim. WatchOS 7'deki danslar arasında ise Bollywood, kardiyo dansı, hip-hop ve Latin dansı yer alıyor.

Son olarak Aktivite uygulamasının iPhone’da yeniden tasarlandığını isminin değiştirilerek Fitness'a dönüştürüldüğünü ekleyelim.

Uyku Özellikleri 

Etkinlikte uyku düzeni konusunda bütünsel bir yaklaşımla ilerlediğini açıklayan Apple, uyku öncesinde kullanıcınların iPhone ve Apple Saatindeki ışıkları kısmaya başlıyor. Wind Down özelliği kapsamında Apple Watch ve iPhone kullanıcıları uyku öncesi rutinlerini oluşturabiliyor. 

Apple'ın Wind Down ile uyku saati yaklaşırken, saatin ve iPhone ışığını kısmanın ötesinde özellikler eklediğini de belirtelim. Böylece akşam saatlerinde, hem Apple Watch hem de iPhone'da ekranınız sadeleşirken, iPhone kısayollarda yer alan meditasyon ya da e-kitap gibi sevdiğiniz uygulamalara kolayca erişebiliyorsunuz.

 

Bundan böyle oluşturacağınız uyku rutini için Ev uygulamasında özel bir ortam oluşturabilir, rahatlatıcı sesler dinleyebilir veya sevdiğiniz meditasyon uygulamasını kullanabilirsiniz. Apple Watch'un Uyku Modu’nda Rahatsız Etme özelliğini etkinleştirdiğini ve gece boyunca ekran parlaklığını otomatik olarak azalttığını da ekleyelim. 

 

İvmeölçer aracılığıyla uyku sırasındaki solunuma işaret eden mikro hareketleri algılayan Apple Watch, kullanıcının ne zaman uykuda olduğunu ve her gece ne kadar uyuduğunu akıllı bir şekilde kaydediyor. Böylece kullanıcılar, sabah olduğunda gece nasıl uyuduğunu, uyku ve uyanıklık dönemlerini de içeren bir grafikle takip edebiliyor.  

WatchOS 7 ile kullanıcıların uyku takibini yapan şirket, iOS 14 üzerinden detaylı raporlamalara erişim veriyor. Bundan böyle kullanıcılar, uyku döngüleri ve uyku kalitesi gibi öne çıkan verileri iPhonelarından görüntüleyebilecek. Ayrıca haftalık uyku trendlerini gösteren bir grafik sunulduğunu da ekleyelim. 

Sabah saatlerinde ise Apple Watch, sessiz bir dokunsal alarm veya küçük seslerle sizi uyandırabiliyor. Ekran sadeliğine sabah saatlerinde de dikkat edildiğini ekleyelim. Apple Watch, uyanma ekranında pil seviyesi gösteriyor.

Bu arada kişisel şarj etme davranışlarına bağlı olarak, uyku saatinden bir saat önce pil seviyesi çok düşükse Apple Watch'ın kullanıcılara uyumadan önce cihazı şarj etme uyarısında bulunduğunu belirtelim. hatırlatıyor. Uyku verileri aygıt üzerinde veya iCloud eşzamanlama ile iCloud’da şifreleniyor ve veriler her zaman kullanıcının kontrolü altında kalıyor.

Otomatik El Yıkama Algılama

Covid salgının etkisinde watchOS 7 ile gelen ilgi çekici bir diğer özellik ise el yıkama uyarısı. Bundan böyle elinizi yıkarken, Apple Watch, su seslerini ve el hareketlerini algılayarak elinizi ne kadar zamandır yıkadığınızı belirtebilecek. Geri sayım eşliğinde gerçekleşen 20 saniye sonrasında ise size "Aferin" demeyi ihmal etmeyecek.

Kullanıcıların, elini yıkamayı erken bırakması halinde cihazın onları uyaracağını belirtelim.  Apple Watch ayrıca kullanıcıya eve döndüğünde ellerini yıkamasını hatırlatacak. 

Son olarak watchOS 7'deki yeni özellikler kapsamında Siri'nin yeni çeviri özelliğinin Apple Watch'ta da yerini alacağını söyleyelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.