Apple, Tile benzeri yeni bir konum izleme teknolojisi üzerinde çalışıyor

Karşımıza çıkan bilgilere göre Apple, Tile benzeri bir konum izleme teknolojisi üzerinde çalışıyor. 
Apple, Tile benzeri yeni bir konum izleme teknolojisi üzerinde çalışıyor

Kayıp eşyaları bulmanızı sağlayan akıllı takip cihazı Tile'dan sizlere daha önce bahsetmiştik. MacRumors'ın paylaştığı bir habere göre ise iOS 13 işletim sisteminin kodlarında yeni bilgiler ortaya çıktı. Karşımıza çıkan bilgilere göre Apple, Tile benzeri bir konum izleme teknolojisi üzerinde çalışıyor. 

Geçtiğimiz Haziran ayında Apple'ın yeni "Find My" uygulamasının duyurulduğunu da hatırlatalım. Uygulamanın duyurulmasından itibaren Apple'ın yeni bir konum izleme teknolojisi üzerinde çalıştığı ile ilgili söylentiler ortaya çıkmıştı.

İncelenen iOS 13 kodlarının içinde ortasında Apple logosu yer alan dairesel bir tag yani etiket görseli bulundu. Find My uygulaması için de "Items" adlı yeni bir sekme olduğunu da hatırlatalım, bu sekmenin muhtemelen etiketleri izlemek için kullanılması bekleniyor.

Paylaşılan bilgilere göre Apple'ın lokasyon takip etiketleri B389 ismi ile kodlanmış. Söz konusu etiketlerin Find My uygulaması ile entegre bir şekilde çalışacağını da ekleyelim. Kod ile ortaya çıkan bilgilere göre kullanıcı takip etiketlerinden uzaklaşırsa Find My uygulaması aracılığı ile bir bildirim alacak.

Eğer etiketin üzerinde olan eşya kaybolur ise etiket kayıp eşya moduna geçiş yapacak. Başka bir iPhone sahibi eşyayının yakınından geçerse bu durum ve eşyanın lokasyonu kayıp eşyanın sahibi olan kullanıcıya bildirim olarak gönderilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.