Amazon, Covid-19 harcamalarının önümüzdeki çeyrekte 4 milyar doları bulacağını öngörüyor

Amazon, açıkladığı kazanç raporunda, dördüncü çeyrekteki işletme gelirinin 1 milyar ila 4,5 milyar dolar arasında olacağını söyledi.
Amazon, Covid-19 harcamalarının önümüzdeki çeyrekte 4 milyar doları bulacağını öngörüyor

Bir anda hayatımızın ortasında kendine yer edinen, alışkanlıklarımızı ve düzenimizi değiştiren Covid-19, şirketler için de ekstra maliyetlerin ortaya çıkmasına neden oldu. Alınan önlemlere harcanan paralar da bu dönemde artmaya başladı. Amazon da Covid-19 nedeniyle ciddi anlamda para harcayan şirketlerden biri. Zira şirket, açıkladığı kazanç raporunda, dördüncü çeyrekteki işletme gelirinin 1 milyar ila 4,5 milyar dolar arasında olacağını söyledi. Covid-19 testleri, temizlik, çalışan molalarını uzatma ve sosyal mesafe önlemleri gibi kalemler için kabaca 4 milyar dolar harcanacağını söyledi.

Covid-19 için 4. çeyrekte 4 milyar dolar harcama

Şirket, hastalığın bu yılın başından bu yana Covid-19 ile ilgili maliyetlerde 7,5 milyar dolar harcadığını söyledi. Amazon daha önce COVID maliyetlerinin ilk çeyrekte yaklaşık 600 milyon dolar ve ikinci çeyrekte 4 milyar dolardan fazla olduğunu söylemişti. CFO Brian Olsavsky, bir analiste, şirketin üçüncü çeyrekteki Covid-19 maliyetlerinin yaklaşık 2,5 milyar dolar olduğunu söyledi. Bu sayı, önümüzdeki çeyrekte ise artıyor.

Olsavsky, maliyetlerdeki artışın büyük kısmının operasyonlarının genişlemesinden kaynaklandığını söyledi. Amazon, ekim ayında 100 bin yeni çalışanı işe aldı. Olsavsky, maliyetlerin, çalışma şeklinin değiştirilmesinden kaynaklanan verimlilik kayıplarının yanı sıra kişisel koruyucu ekipman ve diğer ön maliyetlerle ilgili harcamalarla ilişkili olduğunu söyledi. 

Amazon laboratuvarlarında günde 50 bin Covid-19 testi yapılıyor

Aslında Amazon'un çalışanlarını düzenli olarak test etmek amacıyla Covid-19 test laboratuvarları oluşturduğunu daha önce sizlerle paylaşmıştık. Amazon'un depolarının en az 64'ünde bazı çalışanların testlerinin pozitif çıkması, şirketin böyle bir önlem almasına neden olmuştu. Bu da Amazon için ciddi bir gider kalemi oldu. Amazon, perşembe günü yaptığı açıklamada, kasım ayına kadar günde 50 bin teste ulaşan kapasite ile şirket içi Covid-19 test programını geliştirmeye devam ettiklerini de belirtti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.