Sağlık verilerini paylaşmayı kolaylaştıran Human API, 20 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık verilerini standart bir formatta yapılandıran yapay zeka destekli Human API, Samsung Ventures'ın liderliği üstlendiği C Serisi yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı.
Sağlık verilerini paylaşmayı kolaylaştıran Human API, 20 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık verilerini standart bir formatta yapılandıran yapay zeka destekli Human API, Samsung Ventures'ın liderliği üstlendiği C Serisi yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı. Tura mevcut yatırımcılar BlueRun Ventures, SCOR Life & Health Ventures ve Guardian Life Insurance Company'nin yanı sıra, yeni yatırımcılar CNO Financial Group, Allianz Life Ventures ve Moneta VC de katıldı.

Human API sözcüsü, aldıkları yeni yatırımı ürün tasarımını, risk katmanlandırmasını, klinik araştırma işe alımını, nüfus sağlığı yönetimini, hasta izlemeyi ve kronik hastalık yönetimini destekleyen yeni ürün ve hizmetleri ölçeklendirmek için kullanacaklarını söyledi.

1 Ekim'de, ABD 21. Yüzyıl Tedavi Yasası yürürlüğe girdi. Aralık 2016'da kanunla imzalanan mevzuat, hastaların sağlık bilgilerine erişimlerinin sağlanmasını zorunlu kılarak yeniliği teşvik etmeyi amaçlıyor. Ancak elektronik sağlık kayıtlarının açılması, içlerindeki verileri standartlaştırmıyor; bazı uzmanlar, veriler sağlık hizmetleri sistemleri arasında aktarılırken kayıtların yarısının uyuşmadığını tahmin ediyor. 

Human API'ın platformu, Fast Healthcare Interoperability Resources (Hızlı Sağlık Hizmeti Birlikte Çalışabilirlik Kaynakları) ile uyumlu sağlık kayıtlarına doktorlar, işletmeler ve sigortacılar arasında erişme ve paylaşma aracılık yapıyor. Ancak şirketin teknolojisi, hastanelerden, eczanelerden, laboratuvarlardan, giyilebilir cihazlardan, fitness uygulamalarından ve 28 binden fazla diğer kaynaktan gelen sağlık verilerini de dönüştürüyor.

Human API'ın uygulamasından ve kontrol panelinden hastalar, belirli bir doktorun adını, herhangi bir posta kodunu, bir hastaneyi veya diğer ilgili bilgileri arayarak kayıtlarında gezinebiliyorlar. Ayrıca, tıbbi veya ilaç araştırmalarına ve işverenleri tarafından sağlanan herhangi bir sağlık programına katılma seçeneğine de sahip oluyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.