Video oluşturma ve düzenleme platformu InVideo, 15 milyon dolar yatırım aldı

Girişim aldığı yatırımı, mobil uygulamalarını yayına almak, iş birlikleri yapmak ve ekibini genişletmek için kullanacağını söylüyor.
Video oluşturma ve düzenleme platformu InVideo, 15 milyon dolar yatırım aldı

Hindistan merkezli video oluşturma ve düzenleme platformu InVideo, Sequoia Capital India'nın liderliği üstlendiği A Serisi yatırım turunda 15 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Tiger Global, Hummingbird, RTP Global ve Base de katıldı.

Girişim, kullanıcıların Twitter, Facebook, YouTube gibi popüler sosyal medya platformlarında yayınlanmaya uygun videolar oluşturmasına imkan sağlayan ücretsiz bir web tabanlı düzenleme aracı sunuyor. InVideo, lansmanından bu yana bir yılda 75'ten fazla dilde videolar oluşturan 800 binden fazla kullanıcıya ulaştı. InVideo, sadece bireysel kullanıcılara değil, kurumsal kullanıcılara da sahip. Üstelik platformu kullanan kurumsal şirketler arasında AT&T, Dropbox ve P&G birçok önemli isim yer alıyor.

Sequoia Capital India Başkan Yardımcısı Prateek Sharma, InVideo'nun Hindistan'ı globale açacak önemli girişimlerden biri olduğunu söyledi. Tasarım ve teknoloji yetenekleri ile InVideo'nun, potansiyel olarak 10 milyar dolarlık bir pazarda video oluşturma için tercih edilen platform haline gelmek için iyi bir konuma sahip olduğunun altını çizdi. Hindistan'da ortaya çıkan çoğu SaaS girişiminin aksine, InVideo şu anda platformundan tam anlamıyla para kazanmıyor. InVideo uygulaması ücretsiz bir dizi işlev sunuyor ve premium müşterilerden ayda yalnızca 10 dolar talep ediyor

InVideo'nun kurucu ortağı ve CEO'su Sanket Shah, girişimin bu ticari müşterilerden çok daha fazla ücret alabileceğini kabul etti, ancak başlangıçta para kazanma fırsatlarına bakmadan önce daha fazla kullanıcıya ulaşmak istediğini söyledi. Ayrıca, InVideo platformunun ilk etapta çok maliyetli olmaması gerektiğini belirtti. Bu yüzden InVideo, ücretsiz kullanıcılar için en büyük sınırlamalardan biri olan videolardaki filigranları da kaldıracağını açıkladı. 

InVideo'nun şu anda herhangi bir mobil veya masaüstü uygulaması bulunmuyor. Platform, sadece web üzerinden video oluşturulmasına olanak sağlıyor. Girişim aldığı yatırımı, mobil uygulamalarını yayına almak, iş birlikleri yapmak ve ekibini genişletmek için kullanacağını söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.