Facebook, mobil oyunlar için bulut tabanlı oyun servisi kuruyor

Google, Microsoft ve Amazon'un sunduğu çözümlerden farklı bir servis duyuran Facebook, servisinin sadece mobil oyunlara odaklandığını paylaştı.
Facebook, mobil oyunlar için bulut tabanlı oyun servisi kuruyor

Oyun sektörünün geleceği olarak görülen bulut tabanlı oyun platformları her geçen gün yeni bir haber ile karşımıza çıkıyor. Google, Microsoft ve Amazon gibi büyük şirketler geçtiğimiz dönemlerde bulut tabanlı oyun platformlarını tanıttılar. Geçtiğimiz hafta ise Turkcell'in bulut tabanlı oyun platformunu 2021 yılının ilk çeyreğinde tanıtılacağını sizlere aktarmıştık.

Bugün ise teknoloji dünyasının büyük isimlerinden biri olan Facebook, bulut tabanlı oyun servisi haberi ile karşımıza çıktı. Google, Microsoft ve Amazon'un sunduğu çözümlerden farklı bir servis duyuran Facebook, servisinin sadece mobil oyunlara odaklandığını paylaştı.

Kullanıcıların mobil oyunlara daha hızlı ve herhangi bir indirme işlemi olmadan ulaşmasını hedefleyen Facebook, tıpkı diğer bulut tabanlı platformlarda da olduğu gibi oyunların indirilmeden her telefonda zahmetsiz bir şekilde oynanmasını sağlıyor. Kullanıcılar yeni servis sayesinde Facebook reklamlarında gördükleri oyunlara tıklayarak direkt olarak oyunları oynamaya başlayabilecek.

Sadece akıllı telefonlar aracılığı ile kullanılmayacak olan bulut tabanlı oyun servisi web üzerinden de erişilebilir olacak. Falat söz konusu servisin şu an için sadece Android platformu için kullanıma sunulacağını da ekleyelim. Facebook'un bulut tabanlı oyun sistemi App Store'un kurallarını ihlal etmesi nedeniyle iOS ekosisteminde yer almayacak. 

Platformun ücretsiz olarak kullanılacağını ve bugünden itibaren beta testlerine başlanacağını da ekleyelim. Şu an için sadece ABD'de beta sürecine başlayacak olan Facebook'un bulut tabanlı mobil oyun servisi, içinde Asphalt 9, PGA TOUR Golf Shootout ve Mobile Legends: Adventure gibi popüler oyunlara da sahip.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.