Microsoft'un streaming platformu Project xCloud, kullanıcı kabul etmeye başladı

Bugün itibariyle üye alımına başlayan streaming servisi Project xCloud, belirli ülkelerde kullanıma açıldı.
Microsoft'un streaming platformu Project xCloud, kullanıcı kabul etmeye başladı

Microsoft'un oyunlar için geliştirdiği Netflix benzeri streaming servisi olan Project xCloud'dan ilk olarak geçtiğimiz Ocak ayında sizlere bahsetmiştik. Bugün itibariyle üye alımına başlayan streaming servisi Project xCloud, belirli ülkelerde kullanıma açıldı.

Şu an için bir betada olan Project xCloud'ın önümüzdeki Ekim ayında resmen kullanıma sunulması bekleniyor. Şu an için ABD, Birleşik Krallık ve Güney Kore'de beta sürecine başlayan Project xCloud, belirlenen oyunların oynanmasına da izin veriyor.

Microsoft sözcüsünün paylaştığı detaylara göre şu an Project xCloud platformunda yer alan oyunlar arasında ise Gears 5, Halo 5: Guardians, Killer Instinct ve Sea of Thieves gibi önemli oyunlar bulunuyor. Tıpkı Netflix gibi bir streaming platformu olan Project xCloud, oyunları indirmeden sadece stream ederek oynamanıza olanak tanıyor.

Project xCloud'un sunduğu streaming servisi sayesinde oyun oynamak için pahalı bilgisayarlara veya oyun konsollarına ihtiyacınız yok. Project xCloud'un sunduğu oyunları, akıllı telefon, tablet, laptop veya televizyonunuz aracılığı ile oynamanız mümkün.

Microsoft tarafından paylaşılan bilgilere göre Project xCloud platformu Ekim ayında kullanıma sunulduğunda sadece Android akıllı telefonlarda çalışacak. Aynı zamanda Project xCloud'un Android akıllı telefonlarda Xbox kontrolcüsü ile kullanılacağını da ekleyelim.

Project xCloud platformunun oyun kataloğuna düzenli olarak yeni oyunların ekleneceğini de belirtelim. Streaming tabanlı tek oyun abonelik servisinin Project xCloud olmadığını da ekleyelim. Google'ın streaming tabanlı oyun platformu olan Google Stadia'nın 14 ülkede kullanıma açılacağını sizlere daha önce aktarmıştık

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.