Microsoft'tan oyunlar için Netflix benzeri servis: Project xCloud

Microsoft'tan oyunlar için Netflix benzeri servis: Project xCloud

Hem Xbox markası hem de Windows işletim sistemi ile oyun dünyasının önemli oyuncularından biri olarak ön plana çıkan Microsoft, heyecan verici bir haber ile karşımızda. Paylaştığı bir açıklamada Project xCloud'dan bahseden Microsoft CEO'su Satya Nadella, Project xCloud'ın oyunlar için Netflix benzeri bir servis olacağını belirtti.

Tıpkı Netflix gibi Stream yani internet üzerinden görüntü aktarımı teknolojisini kullanacak olan Project xCloud, akıllı telefon, tablet, laptop ve televizyonunuz üzerinden herhangi bir bilgisayar veya oyun konsoluna gerek duymadan oyun oynamanıza olanak tanıyacak.

Görüntü aktarım teknolojisinin oyun dünyasının geleceği olduğu uzun zamandır konuşuluyordu. Hatta geçtiğimiz Ekim ayında donanımı ve donanım ile ilgili tüm bileşenleri denklemden çıkartarak sadece bir internet tarayıcısı olan Chrome üzerinden en son çıkan oyunları oynamanıza olanak sağlayan Google Project Stream'den sizlere bahsetmiştik.

2019'da kullanıma sunulacak

Project xCloud'un bir standart oluşturmasını hedefleyen Microsoft'un Project xCloud servisini 2019 yılında kullanıma sunması bekleniyor. Project xCloud'ın ortaya çıkış amacı ise daha fazla oyuncuya ulaşmak. Dünya üzerinde 2 milyar oyuncu olduğunu belirten Xbox ekibin lideri Phil Spencer, 2 milyar konsol satamayacaklarının farkında olduklarını da dile getirdi.

Bunun ana nedenin ise kullanıcılarının çoğunun televizyona veye bilgisayara sahip olmamaları olduğunun altını da çizen Spencer, neredeyse herkesin bir akıllı telefona sahip olduğunu da sözlerine ekledi. Kısacası Project xCloud sayesinde oyun oynamak için televizyona, oyun konsoluna veya bilgisayara ihtiyaç duymayacaksınız.

Tabii ki internet üzerinden görüntü aktarma teknolojisi ile oyun oynamanıza imkan tanıyacak olan tek firmanın Microsoft olmayacağını da ekleyelim. Yukarıda da belirttiğimiz üzere Google'ın Project Stream ve Sony'nin PlayStation Now servisleri de Project xCloud benzeri çözümler sunmayı hedefliyor.

Verizon ve Amazon gibi önemli firmaların da kısa zaman içinde kendi oyun servislerini geliştirebilecekleri de ortaya çıkan bilgiler arasında. Şu an için Project xCloud servisinin tam olarak hangi tarihte kullanıma sunulacağı hakkında herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Fakat Project xCloud'ın kısıtlı sayıda kullanıcı tarafından test edilmeye başlandığını da ekleyelim. Tıpkı Netflix gibi aylık abonelik ücretlerine sahip olacak olan Project xCloud ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.