Jan Rezab, New HR Summit sahnesinde zaman yönetiminin önemini anlattı

Tüm hızıyla devam eden New HR Summit konferansımızın önemli konuşmacıları arasında yer alan Jan Rezab, "Productivity in the 21st Century; How to Sustainably Improve Team’s Productivity Over Time?" isimli sunumunu gerçekleştirdi.
Jan Rezab, New HR Summit sahnesinde zaman yönetiminin önemini anlattı

Time is Ltd. kurucusu Jan Rezab'ın New HR Summit sahnesinde yer alacağını geçtiğimiz Temmuza ayında sizlere aktarmıştık. Tüm hızıyla devam eden New HR Summit konferansımızın önemli konuşmacıları arasında yer alan Jan Rezab, "Productivity in the 21st Century; How to Sustainably Improve Team’s Productivity Over Time?" isimli sunumunu gerçekleştirdi.

Medya analiz şirketi Socialbakers'ın da kurucusu olan Jan Rezab'ın 2010, 2011 ve 2012 yıllarında düzenlediğimiz Webrazzi Summit etkinliklerine konuşmacı olarak katıldığını da hatırlatalım. Socialbakers'ın ardından Time is Ltd. girişimini kuran Rezab, yeni girişimi ile şirketlerin verimliliğini artırmayı hedefliyor.

4 kişi olarak başladıkları Socialbakers yolculuğunun kısa süre içinde 400 kişi olduğunun altını çizen Rezab, Time is Ltd. ve insan kaynakları ile ilgili önemli bilgiler de paylaştı. İnsan kaynakları konusunda veriden korkmamız gerektiğini belirten Rezab, bu veriyi kullanarak anlamlandırmamız gerektiğini paylaştı.

İş dünyasındaki iletişiminin oldukça kötü bir halde olduğunu da vurgulayan Rezab, yüz yüze, e-posta ile ve Slack benzeri uygulamaların iletişim için kullanıldığını da sözlerine ekledi. Rezab ayrıca söz konusu iletişim yolları nedeniyle çalışanların odaklanamadığını ve mutsuz olduklarını da paylaştı.

Yapılan anketlere göre çalışanların yüzde 65'inin toplantıların kendi işlerini bitirmelerine engel olduğunu düşündüğünü belirten Rezab, yüzde 71'lik kesimin ise toplantıların verimsiz olduğunu düşündüklerini dile getirdi. Zaman yönetiminin oldukça önemli olduğunu belirten Rezab, toplantıların zaman kaybına neden olduğunu da iletti.

Masum görünen haftalık toplantıların bile çalışanlar için zaman yönetimini kötü etkilediğini savunan Rezab, şirket içi iletişim uygulamalarının ve iş araçlarının verimsizlik yaratabileceğini de belirtti. Örneğin iletişim uygulamlarından fazla bildirim almanız odaklanmanız konusunda sıkıntı yaşamanıza neden olabilir.

Fakat tabii ki söz konusu uygulama ve araçları kullanmadan çalışmak neredeyse imkansız. Rezab, verimsizliğin ortadan kalkması için uygulama ve araçların belli kurallar çerçevesinde kullanılması gerektiğini savunuyor. İnsan kaynakları ve IT'nin birlikte çalışması gerektiğini de paylaşan Rezab, başarılı olan şirketlerde bu iki departmanın entegre bir şekilde çalıştığını da dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.