Startershub, Meditopia hisselerinin bir kısmını 49 kat değerleme ile Atlantic Labs'e sattı

Meditopia girişiminin ilk yatırımcılarından olan erken aşama girişim fonu Startershub, Meditopia’dan (partial exit) kısmi çıkış yaptığını duyurdu.
Startershub, Meditopia hisselerinin bir kısmını 49 kat değerleme ile Atlantic Labs'e sattı

Meditasyon uygulaması olarak karşımıza çıkan Meditopia'dan ve aldığı yatırımlardan geçtiğimiz dönemlerde sizlere bahsetmiştik. Girişimin ilk yatırımcılarından olan erken aşama girişim fonu Startershub, Meditopia’dan (partial exit) kısmi çıkış yaptığını duyurdu.

Paylaşılan bilgilere göre Startershub, Meditopia’dan 49 kat değerleme ile kısmi exit yaptı. Exit'i kısmi olarak değerlendirmemizin nedeni ise Startershub'ın elinde bulundurduğu tüm Meditopia hisselerini satmamış olması. Söz konusu exit'in Startershub'ın ilk exit'i olduğunu da ekleyelim.

2016 yılında Meditopia’ya yatırım gerçekleştiren ilk fon olma özelliği taşıyan Startershub, 1 milyon dolar değerleme üzerinden 100 bin dolarlık tohum yatırım yaparak yüzde 10 oranında bir paya sahip olmuştu.

2020 yılına geldiğimizde ise Meditopia, Temmuz ayında 60 milyon dolar değerleme ile 15 milyon dolarlık yatırım alarak dördüncü yatırım turunu tamamladığını sizlere aktarmıştık. Paylaşılan bilgilere göre Startershub, bu gelişmenin ardından elinde bulundurduğu hisselerin yüzde 27’lik kısmını Meditopia’nın bir diğer yatırımcısı konumunda bulunan Almanya merkezli Atlantic Labs IV GmbH & Co. KG’ya sattı.

Kısacası Startershub, Meditopia’nın yüzde 1,02'lik hissesini Atlantic Labs IV GmbH & Co. KG’ya satmış oldu. Startershub'ın şu an için Meditopia’nın yüzde 2,79'luk hissesini elinde bulundurduğunu da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.