İş Bankası API Portalını deneyimleyen kullanıcı sayısı 1000’i aştı

İş Bankası’nın, açık bankacılık yaklaşımını beslemek amacıyla sunduğu API Portal’ın, Sandbox olarak ifade edilen geliştirme ortamına kayıt olan ve İş Bankası API’lerinin sunduğu finansal yetenekleri deneyimleyen kullanıcı sayısı 1000’i aştı.
İş Bankası API Portalını deneyimleyen kullanıcı sayısı 1000’i aştı

Türkiye İş Bankası API Portalının “developer.isbank.com.tr" adı altında açıldığını 2018 yılının Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Bugün paylaşılan bilgilere göre İş Bankası’nın, açık bankacılık yaklaşımını beslemek amacıyla sunduğu API Portalını, Sandbox olarak ifade edilen geliştirme ortamına kayıt olan ve İş Bankası API’lerinin sunduğu finansal yetenekleri deneyimleyen kullanıcı sayısı 1000’i aştı.

İş Bankası, API Portal sayesinde girişim ve kuruluşlarla iş birliklerini geliştirip yenilikçi ürünlerin hayata geçirilmesine destek olmayı amaçlıyor. Kısacası API Portal ile birlikte bankacılık ürün ve hizmetlerinin banka dağıtım kanalları dışından da erişilebilir hale gelmesine olanak sağlanıyor.

İş Bankası API Portal hizmeti ile ilgili açıklama yapan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, “İş Bankası olarak müşterilerimizin finansal hizmetlere kolay erişimi ve hayatlarını kolaylaştıracak yenilikçi çözümler için işbirlikçi ekosistemleri çok önemsiyoruz.” dedi.

Bu doğrultuda girişimler ve kurumlar ile iş birliğinin artırılması amacıyla sistematik bir şekilde çalıştıklarını belirten Sezen, girişim ve kurumlar ile iş birliklerini kolaylaştırıp yenilikçi ürünler hayata geçirmelerine, ürün ve hizmetlerinin banka dağıtım kanalları dışından da erişilebilir hale getirmelerine hizmet eden API Portalını kullanan girişim ve kurumların sayısı 1000’i geçtiğini sözlerine ekledi.

İş Bankası API Portalı ile birlikte anında kredi kullandırım ve kredi ile ödeme, Havale / EFT gönderimi, döviz kuru bilgileri gösterimi, mevduat faiz oranları gösterimi, bağış İşlemleri, yol geçiş (HGS) işlemleri, hesap hareketleri ve bakiye gösterimi, ATM/Şube lokasyon bilgileri, maaş ödeme ve İş Bankası bilgileriyle oturum açma gibi fonksiyonları içeren 35 adet API girişim ve kurumların kullanımına sunuluyor.

Şimdiye kadar yapılan 29 farklı entegrasyon ile API’lar üzerinden İş Bankası’nın kullanıma hazır bankacılık fonksiyonları 3. taraf firmalar tarafından kendi uygulamaları içerisinde hizmete sunulduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.