Görüntülü iletişim platformu Here.fm, 2.9 milyon dolar yatırım aldı

Jesse Boyes ve Seth Harris tarafından kurulan yeni bir web tabanlı iletişim platformu olan Here.fm, Y Combinator ve bir grup melek yatırımcının katılımıyla FirstMark'tan 2,9 milyon dolarlık tohum yatırım aldığını duyurdu.
Görüntülü iletişim platformu Here.fm, 2.9 milyon dolar yatırım aldı

Jesse Boyes ve Seth Harris tarafından kurulan yeni bir web tabanlı iletişim platformu olan Here.fm, Y Combinator ve bir grup melek yatırımcının katılımıyla FirstMark'tan 2,9 milyon dolarlık tohum yatırım aldığını duyurdu. Here, insanlara tamamen kişisel, paylaşılabilir ve esnek görüntülü sohbet odaları yaratma imkanı sunuyor.

Seth Harris, kurucu ortağı ve arkadaşıyla sunum moduna geçmenin çok kişiliksiz ve resmi olduğunu; bu toplantılardaki notların ve diğer içeriklerin toplantı bittiğinde bir solucan deliği gibi kaybolduğunu açıkladı. İkili bu sebepten sanal iletişime daha fazla katman eklemek için yola çıktı ve Here.fm hayata geçirildi.

Harris, "ne söylediğin, nerede olduğun, ne yaptığın ve nasıl hareket ettiğin" olmak üzere iletişimin dört ana bileşeni olduğunu söylüyor.  Bugün kullandığımız her şeyin, neredeyse yalnızca söylediklerimize odaklandığını ve çok az şeyin yaptıklarımızla ilgili olduğunu belirtiyor.

Zoom'un resimli bir telefon görüşmesi olduğunu söyleyen Harris, Here'in üzerine inşa edilmiş görüntülü sohbetin bulunduğu tamamen özelleştirilebilir bir oda olduğunun altını çiziyor. Platform, kullanıcılara odalarını sanal öğeler, gifler, arka planlar, notlar, resimler ile dekore etme olanağı sağlıyor. Kullanıcılar, kendi görüntülü sohbet pencerelerini ve diğerlerinin pencerelerini özelleştirerek odada tercih ettikleri boyut ve şekle göre düzenleme yapabiliyor.

Here, iki ay önce açıldı ve o zamandan beri ortalama kullanıcı oturumu 41 dakika olan binlerce oda oluşturuldu. Bu alanda rekabet artsa da Boyes ve Harris, rekabeti şirket için en büyük zorluk olarak görmüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.