Volkan Yıldız: "Z kuşağı alışveriş kuyruklarına girmek istemiyor."

L'Oréal Tüketici Ürünleri Satış Direktörü Volkan Yıldız, "With E-com Booming: Can Turkey become the new China?" isimli sunumu ile önemli bilgiler paylaştı.
Volkan Yıldız:

Bu yıl Webrazzi Summit'in 21 ve 22 Ekim tarihlerinde online olarak gerçekleşeceğini geçtiğimiz Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Etkinliğimizin konuşmacılarından olan L'Oréal Tüketici Ürünleri Satış Direktörü Volkan Yıldız, "With E-com Booming: Can Turkey become the new China?" isimli sunumu ile önemli bilgiler paylaştı.

Çin'le olan hikayemizden ve ipek yolunun haritasının Türkiye ve Çin topraklarını birbirine bağlayan yollardan oluştuğunu belirterek sunumuna başlayan Yıldız, bu nedenle iki toprağın kültürel anlamda birbirinden çok etkilendiklerini de paylaştı. 

Hızlı tüketim sektöründe dünyada son 20 yılda ülkemizde ise son 5 yılda tüm dünyayı etkileyen bir süreç yaşadıklarını belirten Yıldız, Çin'i izlemeye devam etmektense kendi geleceğimizi kendimiz yaratmamız gerektiğini ve bu plan çerçevesinde aksiyonlar aldıklarını belirtti.

Verilere göre Türkiye ve Çin'in birbirine benzeyen bir dinamizm gösterdiğini de aktaran Yıldız, son 5 yılda e-ticaret büyüme oranına baktığımızda Çin için yüzde 24, Türkiye için ise yüzde 35 olduğunu da belirtti. Bir zamanlar alışveriş kuyruklarının olduğunu hatırlatan Yıldız, Z kuşağının artık bu kuyruklara girmek istemediğini bu nedenle onlara başka çözümler sunulması gerektiğini de paylaştı.

Eskiden alışverişin perakendeci ve ürün odaklı olduğunu da sözlerine ekleyen Yıldız, artık odağın tüketicide olduğunu da belirtti. Çin ile birlikte e-ticaret konusunda dünyanın en hızlı büyüyen 3. ülkesi olduğumuzu da paylaşan Yıldız, stratejik platform iş birlikleri, portföy yönetimi, tedarik zinciri, içerik ve deneyim, trafik, medya ve aktivasyon, organizasyon ve bilgi yönetimi olmak üzere 6 alanda önemli çalışmalar yaptıklarını da paylaştı.

Tüketiciyi sürekli yeniliklerle karşı karşıya getirecek bir plan çerçevesinde çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Yıldız, 4 yıl önce başlayan L'Oréal Türkiye e-ticaret yolculuğunun bugün L'Oréal'de dünyada en büyük 10 e-ticaret ülkesinden birine dönüştüğünü de aktardı. 

Yaptıkları tüm yatırımların doğru yönde olduğunu, verilerin bu durumu desteklediğini de paylaşan Yıldız, üreticilerin yatırımlarını artırması, e-ticaret altyapısı yatırımlarının teşvik edilmesi, internet altyapısının gelişmesin, alışveriş deneyiminin güçlendirilmesi ve yetenek yatırımının artması gerektiğini de paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.