Umut Erişen: "Çalışan faydaları çeşitleniyor, perakende zenginleşiyor."

Etkinliğimizin konuşmacıları arasında yer alan Sodexo Pazarlama Direktörü Umut Erişen, "Perakendeye Yeni Doping : İş Hayatında Ödüllendirme Dönüşümü" isimli sunumunu gerçekleştirdi.
Umut Erişen:

Bu yıl Webrazzi Summit'in 21 ve 22 Ekim tarihlerinde online olarak gerçekleşeceğini geçtiğimiz Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Bugün erken saatlerde başlayan Webrazzi Summit 2020 tüm hızıyla devam ediyor. Etkinliğimizin konuşmacıları arasında yer alan Sodexo Pazarlama Direktörü Umut Erişen, "Perakendeye Yeni Doping : İş Hayatında Ödüllendirme Dönüşümü" isimli sunumunu gerçekleştirdi.

Yaşanan pandemi ile birlikte perakende sektörünün çok kalıcı ve derin bir şekilde etkilendiğini dile getiren Erişen, yapılan araştırmalara göre bu sene perakende sektörünün yüzde 30 oranında daralacağını da paylaştı. Hijyen temasının kalıcı olacağını da belirten Erişen, e-ticaretin büyümesinin ve dijitale kayışın hızlanarak devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Tüketiciyi dijital kanallardan yakalamanın ön planda olacağını da paylaşan Erişen, şirketlerin pandemi ile birlikte çalışan motivasyonuna önem göstermeye başladıklarını da paylaştı. İnsanların bu dönemde şirketlerinin daha çok yanlarında olduğunu hissetmeye ihtiyaç duyduğunu da aktaran Erişen, Sodexo olarak bu iki değişimi de yakından takip ettiklerini belirtti.

Hem iş verenlere hem de çalışanlara kusursuz bir deneyim sunmak için çalıştıklarını dile getiren Erişen, bugüne kadar şirketlerin çalışan ödüllendirmelerinin mevsimsel olarak geliştiğini de paylaştı. Önümüzdeki dönemde ise bu ödüllendirmelerin çok daha düzenli ve çalışanların ihtiyaçlarına yönelik olarak gerçekleşeceğini de paylaştı.

Pandemi öncesinde çalışan ödüllendirmelerinin daha çok gıda ve giyim odağında olduğunu belirten Erişen, pandemi ile birlikte enerji desteğinden çalışma koltuğuna kadar pek çok farklı alanda destekler olacağını da belirtti. Şirketlerin kurumsal hediye çeki pazarına erişim sağlamaları için çalıştıklarını da belirten Erişen, bunun için şirketlerin hiçbir zorluk yaşamadan çok kolay bir entegrasyonla sistemin parçası olmasını sağlayacaklarını da belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.