Ali Dağlı, yeni girişimi Hoopt'u resmi olarak Webrazzi Summit 2020'de duyurdu

Ekosistemin ünlü "dealmaker"ı Ali Dağlı, yeni mobil girişimi Hoopt'u anlattı.
Ali Dağlı, yeni girişimi Hoopt'u resmi olarak Webrazzi Summit 2020'de duyurdu

Webrazzi Summit 2020'nin ilk günü Hoopt'un kurucu ortağı ve CEO'su Ali Dağlı'nın Sınırları Olmayan Yeni Nesil Girişim: Hoopt oturumuyla son buldu. Dağlı yeni mobil uygulama girişimi Hoopt'u resmi olarak duyurdu. Girişim, en basit tanımla kullanıcı günlük hayatını yaşarken ona yardım eden mobil uygulama.

Dağlı bunun tam olarak ne anlama geldiğini şöyle anlatıyor: "Hayatımın belli başlı aktivitelerini, izlemek istediğim filmler, sevdiğim restoranlar, kitapları çok kolayca uygulamaya Hoopt'layabiliyorum veya arkadaşımın koleksiyonundan kendime ekleyebiliyorum ve bütün bunları uygulama sizin icin organize ediyor. İçim rahat çünkü daha sonra örnek olarak uygulamayı ne seyredeyim diye karar verirken, filmi başlatmak için aksiyona geçerken, sonra arkadaşınıza kolayca sen bunu seversin diye Hooptlarken kullanabiliyorum…”

Burada yaptığımız şey günlük hayatımızı yaşarken teknolojinin ve güzel tasarımın yanımızda olması. Zaten kişisel bilgisayarların ve İnternet'in çıkmasının sebebi böyle uygulamaların hayatımıza girmesi, bize yardım etmesiydi. Biz bundan biraz uzaklaştık. Reklam ve belli başlı iş modelleri çok yoğunlaştı. Teknolojiden ve tasarımdan korkmak istemiyoruz. Çünkü bunların kuvvetini biliyoruz, ve yanımızda olması misyonumuz ve vizyonumuz."

Ürün henüz piyasaya çıkmadı

Uygulamanın henüz piyasaya çıkmadığının altını çizen Ali Dağlı konuyla ilgili şöyle konuşuyor: "Ürün çıktı, beta sürecinde girdi, belli bir geri dönüş aldıktan sonra yatırım sürecini başlattık. İlk yatırımı 600 bin dolar olarak hedefliyorduk. Bunu bu rakamın üzerinde tamamladık. Türkiye'nin içinden ve dışından çok güzel bir grup oldu. Tabiki benzin deposunu doldurmak çok önemli. Ama bu yatırımı alırken ortaklarımızdan aldığımız güven ve enerji bizim için bir o kadar değerliydi. Çok minnettarız çok teşekkür ediyorum"

Hoopt'un yatırımcıları kimler?

Dağlı ekosistemin bilinen birçok isminin şirketi kurulurken yanında oldu ve ve onlara destek verdi. Hoopt'un yatırımcıları arasında Webrazzi Kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal'ın yanı sıra Yağız Sözmen, Hakan Baş, Ahmed Karslı, ve Emre Kurttepeli de var. Dağlı "Çok güzel şeyleri tek başımıza yapamıyoruz. Hoopt logosu da buradan geliyor, etkili birleştiğimizde yapamıyacağımız şey yok, limit yok" diye konuşuyor. University of California, Berkeley'den Mühendislik ve Finans alanında lisans derecesine sahip Dağlı, yeni girişimi Hoopt'un üç önceliği şöyle sıraladı: "İhtiyaç olan çözümü en güzel şekilde yaratmak ve yaşatmak. En guzel tecrubeyi kullanicilarimiza verebilmek. Ve bütün bunları yaparken keyif almak, haz almak ve vermek…."

Ekibin önemini vurguluyor

Dağlı uzun yılların verdiği deneyimiyle sektörde neyin nasıl ne zaman yapılması gerektiğini iyi bilen isimlerden... Girişimi kurarken nelere dikkat ettiğini ise şöyle sıralıyor: "Odaklanarak her gün ileri gitmek. Önem verdiğim ikinci şey, ekip... Ekibin birbirini tamamlaması, çözüm odaklı olması, işi sahiplenmesi ve birbirimizin etrafında kendimizi iyi hissetmemiz. Çünkü bunu uzun süren bir evlilik olarak yorumluyorum. Kullanıcılarla çok yakın iletişim için doğru yapının kurulmasına önem gösteriyoruz ilk günden. Ve son olarak takım olarak otantik olabilmek için, ortaya çıkarılan ürünün vizyonuna inanıyor muyuz sorusunun cevabını verebilmemiz gerekiyor.

Şirketin içinde verimli olmak için ne kullandıkları sorulduğunda Dağlı, merkezi çalışma alanı olarak Notion’u, ürün tasarımı tarafında Figma, ekran kayıtı ve görsel iletişim için Loom, mesajlar için Slack, email için Spark for Teams kullandıklarından ve müziğin de Hoopt takımı için önemli olduğundan Spotify'ı da listeye ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.