Albaraka Türk'ün dijital bankacılık hizmeti insha, 232 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Paylaşılan bilgilere göre Param, Albaraka Türk’ün Avrupa’daki dijital bankası insha’ya 232 milyon TL değerleme ile ortak oldu.
Albaraka Türk'ün dijital bankacılık hizmeti insha, 232 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Albaraka Türk'ün Avrupa için geliştirdiği şubesiz ve tamamen dijital bankacılık hizmeti olarak karşımıza çıkan insha'dan ilk olarak 2018 yılının Mayıs ayında sizlere bahsetmiştik. Bugün ise yeni bir haber ile karşımıza çıkan insha, yatırım aldığını duyurdu.

Paylaşılan bilgilere göre Param, Albaraka Türk’ün Avrupa’daki dijital bankası insha’ya 232 milyon TL değerleme ile ortak oldu. 232 milyon TL değerleme ile 23,2 milyon TL tutarında gerçekleşen tohum yatırım, insha’nın Avrupa’da yeni ülkelere erişimini hızlandırmak için kullanılacak.

2 yıldır Almanya’da faaliyet gösteren dijital banka insha, 43 bin üyeye ulaştı. Paylaşılan bilgilere göre insha, 400 binden fazla işlem ve 65 milyon euroyu aşkın hesap hacmine de ulaştı.

insha, etik bankacılık çizgisinde bilinçli tüketimi teşvik eden finansal araçları, çevreye duyarlı yaklaşımı ve reel ekonomiyi destekleyen yepyeni bir faizsiz dijital bankacılık modeliyle hareket ediyor. 2021 yılında Avrupa'da 7 ülkeye daha açılmayı planlayan insha'nın kısa süre önce Özgür Bayraktar'ı tüm merkezi iş operasyonları yönetmek üzere COO olarak ekibine dahil ettiğini de ekleyelim.

Dünyanın en iyi katılım bankası olma hedefini sürdüren Albaraka Türk’ün, bu strateji doğrultusunda önemli stratejik adımlar atmaya devam ettiğini belirten Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, şubesiz ve tamamen dijital bankacılık hizmeti veren iştirakleri insha'nın bugün bir ilki daha gerçekleştirerek Param gibi güçlü bir fintechi yatırımcıları arasına almış olduğunu dile getirdi.

insha’nın hayallerine ve ekibine güvendiklerini dile getiren Param kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Emin Can Yılmaz, yaptıkları bu yatırımla birlikte hem insha’nın hem de Param’ın Avrupa’daki açılımını hızlandırmak istediklerini de sözlerine ekledi. Ayrıca Türkiye’de ilk kez bir fintechin, köklü bir bankanın iştirakine yatırım yaptığını da paylaşan Yılmaz, bu durumun fintech ekosistemi için çok stratejik ve önemli bir gelişme olduğunu da paylaştı.

insha CEO'su Yakup Sezer ise fintech endüstrisinin öncülerinden Param'ın insha ailesine katılmasını çok önemli bulduklarını ve bu yatırımın sadece Avrupa'da genişleme planlarını desteklemek için finansal konumlarını sağlamlaştırmakla kalmayacağını, aynı zamanda hedef ülkelerde yerelleşmelerini oldukça hızlandıracaklarını da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.