Şubesiz ve tamamen dijital bankacılık hizmeti Insha, kullanıma sunuldu

Şubesiz ve tamamen dijital bankacılık hizmeti Insha, kullanıma sunuldu

Albaraka Türk tarafından geliştirilen ve Avrupa’da dijital bankacılık hizmeti verecek olan Insha'dan geçtiğimiz Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. Bugün karşımıza çıkan haberlere göre SolarisBank AG’nin ana bankacılık altyapısı üzerine inşa edilen, faizsiz dijital bankacılığın yeni yüzü ‘Insha’ uygulaması Almanya’da kullanıcıların hizmetine sunuldu.

Şubesiz ve tamamen dijital bankacılık platformu olarak hizmet veren Insha'nın ilk etapta Almanya’da, ilerleyen dönemlerde ise kıta Avrupa’sında dijital katılım bankacılığı hizmetleri vereceğini de ekleyelim. Hem iOS hem de Android platformları için ücretsiz olarak kullanıma sunulan Insha ile kullanıcılar bankaya gitmeden çok kısa bir sürede herhangi bir evrak imzalamadan ücretsiz bir şekilde hesap açabilecekler.

Almanca ve İngilizce dil desteği

Insha uygulamasına sahip olan kullanıcıların, ATM’lerden ayda üç defa çekim ücreti ödemeden para çekme, SEPA (Single Euro Payments Area) bölgesinde 10 adete kadar ücretsiz para transferi, Mastercard altyapılı Insha Debit Kart ürününden de ücretsiz olarak yararlanabileceklerini de belirtelim.

Tamamen dijital süreçler ve dijital ürünlerden meydana gelen bir çözüm olan Insha, fiziksel evrak ve şubeye gitme zorunluluğunu ortadan kaldırmayı hedefliyor. Finansal hizmetlerin yanı sıra kullanıcıların günlük hayatlarına odaklanacak olan Insha, kullanıcılarının hayatını kolaylaştıran bir dizi hizmet de sunacak.

Şu an için Almanca, Türkçe ve İngilizce dillerinde hizmet veren uygulama, Arapça dil desteğine de kavuşacak. Insha projesinin Avrupa pazarına giriş stratejilerinin ilk adımı olduğunu belirten Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, Albaraka Türk olarak dünyanın en iyi katılım bankası olma vizyonları doğrultusunda dijitalleşmeye önemli yatırımlar yaptıklarını da belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.