Serbest meslek sahiplerinin e-SMM süreçlerini yönetmelerine yardımcı olan uygulama: Ovinot

Ovinot, serbest meslek mensupları ve küçük işletme sahiplerinin işleriyle ilgili para ve ticari belge süreçlerini, müşterilerden tahsilat, alacak takibi gibi tüm süreçleri tek bir uygulama ile yönetmesini sağlıyor.
Serbest meslek sahiplerinin e-SMM süreçlerini yönetmelerine yardımcı olan uygulama: Ovinot

Ovinot, serbest meslek mensupları ve küçük işletme sahiplerinin işleriyle ilgili para ve ticari belge süreçlerini, müşterilerden tahsilat, alacak takibi, tedarikçi, çalışan ve vergi ödemeleri takibi dahil tüm gelir ve gider, nakit akışı gibi tüm süreçleri bütünleşik ve otomatik şekilde uçtan uca tek bir uygulama ile yönetmesini sağlıyor. Ovinot, hem de mobilde hem de web üzerinden kullanılabiliyor.

2020 yılında iş insanı, melek yatırımcı ve seri girişimci Yüksel Samast tarafından kurulan Ovinot'un fikir, ihtiyaç ve piyasa analizi, marka belirleme, yazılım geliştirme ve servis altyapısını hazırlama çalışmaları aktif olarak 1 yıldır yürütülüyor.

Ovinot ekibi, yazılım geliştirme, tasarım, ürün yönetimi, müşteri hizmetleri, kanal satış, pazarlama, marka iletişimi, iş geliştirme, finans yönetimi ve insan kaynakları birimlerinde tam zamanlı çalışan 22 kişilik bir ekipten oluşuyor. Tam zamanlı ekibe danışmanlar ve dışarıdan hizmet sağlayan kaynaklar dahil edildiğinde ekibin büyüklüğü 30 kişiyi aşıyor. Ovinot'un hedefi ise yıl sonunda 40 çalışana ulaşmak.

E-belge pazarında söz sahibi olmayı hedefliyor

Ovinot, öncelikle ülkemizde var olan e-belge kullanıcısı pazarında para ve belge takip, kontrol ve yönetim süreçlerini bütünleştirip, otomatikleştiren, kolay, hızlı ve güvenli şekilde yasal geçerli yönetilmesini tek uygulamadan yapılabilen yeni nesil bir uygulama ve marka olmayı hedefliyor. Halihazırda e-belge pazarında 190 bine yaklaşan e-SMM kullanıcısı, 305 bin civarındaki e-fatura kullanıcısı, 290 bin e-arşiv fatura, 82 bin e-irsaliye ve 25 bin e-mm kullanıcı bulunuyor. Ovinot, bu mevcut kullanıcılara ve her geçen gün katılan yeni kullanıcılarla sürekli büyüyen e- dönüşüm pazarı ile e-tahsilat, ödeme pazarından pay almayı hedefliyor.

Ovinot, müşteri elde etme, kullanıcı ve işlem sayısını artırmanın yanında, doğrudan banka entegrasyonu, e- ticaret entegrasyonu, stok-depo yönetimi, e-tebligat entegrasyonu gibi planlanan ilave özelliklerin ve işlevlerin geliştirmelerini tamamlayacağının altını çiziyor.

Ovinot'un gelir modeli ve üyelik paketleri

Ovinot, gelir modeli olarak Software as a Service/Recurring modelini benimsiyor. Ovinot'un üyelik paketleri aylık ve yıllık ücretlerle alınabiliyor. İlk sürümde serbest meslek sahipleri için “Standart” ve “Plus” isimli 2 ücretli paket oluşturan girişim, küçük işletme sahiplerine yönelik de yıl sonuna kadar 2 paket oluşturacağını söylüyor.

Ovinot'un sunduğu Ar-Ge projesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Teknopark’tan onay aldığını ve yazılım geliştirme çalışmalarını Teknopark bünyesinde yaptığını belirtelim. Bugüne kadar yatırım almayan Ovinot, 2021 yılının başından itibaren yatırım alma ve yatırımla büyüme çalışmalarını başlatacak. Ancak girişim 2020 sonuna kadar bir miktar satış yapmayı ve belirli sayıda üye elde etmeyi hedefliyor.

Globalde ve yerelde rakiplerinden ayrıştığı noktalar

Dünyada Finom, Quickbooks, Debitoor gibi uygulamalar, ülkemizde de Paraşüt, Bizim Hesap, KolayBi gibi uygulamalar Ovinot'a benzer çözüm ve hizmet sunuyor. Ovinot, tüm süreci arka plana entegre ediyor ve müşterinin sadece kendisiyle iletişimde kalmasını sağlıyor. Girişim ayrıca 7/24 kesintisiz Müşteri Hizmetleri desteği sunuyor. 

Son olarak Ovinot'un pandemi döneminde online işe alımlar ve evden çalışma modelinde dijital olarak kurulmuş bir girişim olduğunu ve tüm çalışanlarının e-İmza ve KEP sahibi olmalarını sağlayarak, iş süreçlerini yasal geçerli ve güvenli olarak tamamen dijital ortamda yürüttüğünü de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.