Apple'ın bugün gerçekleşecek "High Speed" etkinliğinden neler bekliyoruz?

Bu haberimizde Türkiye saati ile 20.00'de başlayacak olan "High Speed" etkinliği ile birlikte tanıtılabilecek olan yeniliklere yakından bakıyoruz.
Apple'ın bugün gerçekleşecek

Apple'ın 6 Ekim tarihinde yolladığı bir davet ile birlikte "High Speed" isimli etkinliğinin 13 Ekim'de gerçekleşeceğini duyurduğunu sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz Eylül ayında gerçekleşen "Time Flies" etkinliğinde yeni iPhone modellerini tanıtmayan Apple'ın bugün iPhone 12 ailesini tanıtması bekleniyor. Bu haberimizde ise Türkiye saati ile 20.00'de başlayacak olan "High Speed" etkinliği ile birlikte tanıtılabilecek olan yeniliklere yakından bakacağız.

iPhone 12 ailesi

Uzun zamandır beklenen ve Corona virüs salgını nedeniyle tanıtımı geciken iPhone 12 ailesinin bugün resmen tanıtılması bekleniyor. Geçtiğimiz Eylül ayında iPhone 12 ailesi ile ilgili bildiğimiz tüm detayları sizlere aktarmıştık. 4 modelden oluşması beklenen iPhone 12 ailesinde yer alan modellerin yeni tasarımın yanı sıra 5G teknolojisine sahip olmaları da bekleniyor.

Etkinliğin isminin "High Speed" yani yüksek hız olmasının nedeni de 5G teknolojisine yapılan bir gönderme olabilir. Tasarım anlamında küçük değişikliklere sahip olması beklenen iPhone 12 modelleri, tıpkı iPad Pro ve ilk nesil iPhone SE gibi daha keskin köşeli hatlara sahip olacaklar.

iPhone 12 ailesinin 5.4, 6.1, 6.1 ve 6.7 inç olmak üzere 4 farklı modele sahip olması bekleniyor. Ailenin en küçük üyesi konumunda olan 5.4 inçlik modelin geçtiğimiz yıl karşımıza çıkan 5.8 inçlik iPhone 11 Pro modelinin daha küçük bir versiyonu olması hedefleniyor. 6.1 inç büyüklüğündeki modellerden biri ise tıpkı geçen yıl karşımıza çıkan iPhone 11 modeli gibi uygun fiyatlı bir model olacak ve 5.4 inçlik model ile benzer teknik özellikler sunacak.

Diğer 6.1 inçlik model hakkında ise henüz pek fazla bilgi bulunmuyor. Ortaya çıkan tek detay bu modelin başarılı teknik özelliklere sahip olacağı oldu. Son olarak ise ailesinin en pahalı ve en büyük modeli konumunda olan 6.7 inçlik model karşımıza çıkacak. Bu modelin 6.5 inçlik iPhone 11 Pro Max modelinin yerini alması bekleniyor.

iPhone 12 ailesinde yer alacak olan modellerin ekran kısmında OLED panel kullanacakları da sızdırılan bilgiler arasında. iPhone 12 ailesinin yüksek fiyatlı modellerin 120 Hz ekran yenileme hızı teknolojisini kullanmaları da bekleniyor. Bu özelliğin Apple tarafından "ProMotion" olarak adlandırılabileceği de gelen bilgiler arasında.

Küçük HomePod ve kulak üstü premium kulaklık

Apple'ın uzun zamandır yeni bir HomePod modeli üzerinde çalıştığı da ortaya çıkan bilgiler arasında. Sızan bilgilere göre önceki modele oranla daha küçük boyutlara sahip olması beklenen yeni HomePod, bugün gerçekleşen etkinlikle birlikte tanıtılabilir.

Apple'ın sessiz sedasız bir şekilde Bose, Sonos ve Logitech'in ses odaklı ürünlerini mağazalarından kaldırdığını geçtiğimiz hafta sizlere aktarmıştık. Apple'ın uzun zamandır üst düzey bir hoparlör ve kulaklık modeli üzerinde çalıştığı ile ilgili bilgiler karşımıza çıkıyordu. Bu hamle ile birlikte Apple'ın üst düzey bir hoparlörünü ve kulak üstü premium kulaklığını bugün tanıtması sürpriz olmayacaktır.

Apple AirTags

Apple'ın Tile benzeri yeni bir konum izleme teknolojisi üzerinde çalıştığını geçtiğimiz yılın Eylül ayında sizlere aktarmıştık. Bu özelliğin Apple AirTags olarak adlandırılması ve Tile benzeri AirTag'lere sahip olması bekleniyor. İlk olarak Haziran ayında gerçekleşen WWDC 2020 ile tanıtılması beklenen AirTags, bugün gerçekleşen etkinlikle birlikte karşımıza çıkabilir.

Yeni iPad Air tanıtım tarihi

Geçtiğimiz ay gerçekleşen "Time Flies" etkinliğinde 8. nesil iPad ve yeni iPad Air modellerinin tanıtıldığını sizlere aktarmıştık. iPad Pro modelleri ile benzer bir tasarım ile karşımıza çıkan yeni iPad Air modelinin ne zaman satışa sunulacağı ile ilgili detaylı bilgiler ise paylaşılmamıştı. Bugün yeni iPad Air modelenin ne zaman satışa sunulacağı da paylaşılabilir.

Arm tabanlı Mac ve yeni Apple TV

Son olarak yeni Apple TV modelinin ve Apple tarafından üretilecek Arm işlemcilerini kullanacak olan yeni Mac modellerinin "High Speed" etkinliğinde tanıtılmasının beklenmediğini de ekleyelim. Fakat bu konuda bir sürpriz de olabilir.

Bugün saat 20.00'de gerçekleşecek etkinlik ile ilgili tüm detayları her zaman olduğu gibi anlık olarak sizlere aktaracağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.