Instagram Threads, Direct'in yerini almaya hazırlanıyor

Yayınlanan yeni bir güncelleme ile Threads sadece Instagram'daki yakın arkadaşlarınıza değil, tüm listenize mesaj atmanızı sağlıyor.
Instagram Threads, Direct'in yerini almaya hazırlanıyor

Geçen yıl Haziran ayında Direct uygulamasını kapatan Instagram, aynı yılın Ağustos ayında ise Threads uygulamasını tanıtmıştı. Threads,kullanıcıların arkadaşlarıyla anlık ve samimi paylaşımlar yapmasını sağlıyordu. 

Instagram'daki "yakın arkadaşlar" listenizle paylaşım yapabilmeniz için geliştirilen Threads'in, otomatik olarak konum paylaşımında bulunurken, hız ve pil ömrü gibi bilgilere de yer verdiğini hatırlatalım.

Yayınlanan yeni bir güncelleme ile Threads artık sadece Instagram'daki yakın arkadaşlarınıza değil, tüm listenize mesaj atmanızı sağlıyor. Bu anlamda uygulamanın yavaş yavaş Direct'e dönüşmeye başladığını söyleyebiliriz. 

Yakın zamanda Instagram'ın mesajlaşma kısmında Messenger'ı görmeye başlayacağımızı düşünürsek, Threads'in bu yeni özelliğinin dikkat çekici olduğunu söylemek mümkün. 

Hatırlarsanız, Facebook, Eylül ayının sonunda paylaştığı bir gönderi ile Instagram ve Messenger mesajlarını birleştirdiğini açıklamıştı. Şirket, mesajlaşma uygulamasına tasarım yenilikleri, birlikte izleme ve uygulamalar arası geçiş, mesajlaşma kısıtlamaları ve güvenlik kapsamında 10 yeni özellik daha ekledi.

Threads'deki Yenilikler

Threads'in yeni arayüzünde "Yakın Arkadaşlar" ve "Herkes" olmak üzere iki farklı sekme yer alıyor. Mesaj kutusunda yakın arkadaşlar önceliklendirilirken, durum güncellemeniz sadece yakın arkadaşlarınızla paylaşılıyor. 

Aynı şekilde kullanıcılar sadece yakın arkadaşlarından gelen mesajlarda bildirim alabiliyor. Yine de uygulamanın ayarlarını değiştirerek tüm mesajlardan bildirim alabilmek söz konusu. 

Instagram ve Messenger'ın birleşmesinin ardından şirket, Threads'in mesajlaşma uygulamaları arasındaki konumunu şöyle açıklıyor: 

Uygulamalar arası iletişim, Instagram kullanan kişiler için isteğe bağlı bir güncellemedir ve Threads için etkinleştirilmeyecektir.

Threads, Facebook'un B planı mı? 

Bu açıklamanın yanı sıra Instagram'ın Threads'i güncellemeye devam edeceğini belirtelim. Bunun nedeni yasa koyucular tarafından eleştirilen Messenger ve Instagram birleştirilmesinin, sekteye uğraması halinde bir B planı yaratmak olabilir. 

Daha önce resmi makamların Facebook'un tekelleşmesi kapsamındaki kaygılarını sizlere aktarmıştık

Geçen yıl Birleşik Krallık parlementosunda yayınlanan ve Facebook'un gizlilik uygulamalarını ele alan bir rapor, Facebook'un uygulamaları birleştirmesine sıcak bakmıyor. Birleşik Krallık Parlementosuna göre, Facebook'un mesajlaşma uygulamaları birleştirmesi, piyasadaki adil rekabeti tehdit ediyor. Raporda şu ifade kullanılıyor:

2020'nin başlarında Facebook'un aralarında 2.6 milyardan fazla kullanıcısı olan Messenger, Instagram ve WhatsApp'ın teknik altyapısını entegre etmeyi planladığı haberi göz önüne alındığında, bu veri paylaşımı risklerinin ölçeği büyük ölçüde artmaktadır.

ABD Temsilciler Meclisi'nin bu hafta tekelleşme soruşturmasını içeren bir rapor yayınladığını da hatırlatalım. Facebook henüz bir tekel olarak tanımlanmamış olsa da; verilecek bir karar ile bir takım kısıtlayıcı yaptırımların uygulanması söz konusu olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.