Google Haritalar'ın Live View adlı artırılmış gerçeklik özelliği ile ikonik mekanlara ulaşım kolaylaşıyor

Google Haritalar'ın Live View özelliğine şimdi yeni güncellemeler de geldi. Bu güncellemelere göre artık büyük şehirlerdeki ikonik mekanlara ve çevresindekilere ulaşmak daha kolaylaşacak.
Google Haritalar'ın Live View adlı artırılmış gerçeklik özelliği ile ikonik mekanlara ulaşım kolaylaşıyor

Google Haritalar'ın artırılmış gerçeklik özelliği Live View'dan daha önce sizlere detaylı bir şekilde bahsetmiştik. Özetlemek gerekirse; bu özellikle kullanıcılar, telefonun arka kamerasını kullanarak gitmeleri gereken yönü doğrudan kamera aracılığıyla görüntüleyebiliyorlar. Ekranın altında her zaman olduğu Google’ın alışılmış küçük haritası bulunuyor. GPS yardımıyla kullanıcının bulunduğu konumu algılayan sistem Street View verisi ile kişinin tam olarak nerede olduğunu bulabiliyor. Böylelikle artırılmış gerçeklik desteği, kamera yardımıyla ekrana gitmeniz gereken yönü yansıtıyor. 

Google Haritalar'ın Live View özelliğine şimdi yeni güncellemeler de geldi. Bu güncellemelere göre artık büyük şehirlerdeki ikonik mekanlara ve çevresindekilere ulaşmak daha kolaylaşacak. Google Haritalar yeni güncelleme ile kullanıcılara daha iyi rehberlik ve bir şehirde nerede olduğunuza dair daha net bir fikir vermek için çevrenizdeki önemli noktaları da belirleyebilecek. 

İlk şehirlerin arasında İstanbul da var

Bu yeni ikonik bina ya da mekan simgelere ilk olarak Amsterdam, Bangkok, Barselona, ​​Berlin, Budapeşte, Dubai, Floransa, İstanbul, Kuala Lumpur, Kyoto, Londra, Los Angeles, Madrid, Milano, Münih, New York, Osaka, Paris, Prag, Roma şehirlerine gelecek ve daha sonra San Francisco, Sidney, Tokyo ve Viyana gibi lokasyonlarda da mevcut olacak. 

Live View modundki gerçek pin konumları bazen kapalı olabiliyor. Tepelik alanlarda, raptiye ikonu genellikle kullanıcının hedefinin yukarısında havada asılı olarak kalıyor. Şimdi Google, ikonu tam olması gereken yere yerleştirmek için makine öğrenimi ve topografik haritaların daha geliştirilmiş versiyonunu kullanarak bunu düzeltmeyi planlıyor.

Ayrıca, Google Haritalar'ın konum paylaşma özelliği ile birlikte Live View özelliği de paylaşılabiliyor. Böylece, bir arkadaşınız sizinle konumunu paylaştığında, artık Live View'da tam olarak nerede olduklarını görebilir ve onlarla buluşmak için yol tarifi alabilirsiniz. Live View özelliğini kullanabilmek için Android için ARCore, iOS için ise ARKit desteğine sahip olan bir telefon gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.