Fransa merkezli dijital pazarlama çözümü Sendinblue, 160 milyon dolar yatırım aldı

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin e-posta, SMS ve sohbet pazarlamasından otomasyon hizmetlerine tüm pazarlama aşamalarını yürütmelerine yardımcı olan Sendinblue, 160 milyon dolar yatırım aldı.
Fransa merkezli dijital pazarlama çözümü Sendinblue, 160 milyon dolar yatırım aldı

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin e-posta, SMS ve sohbet pazarlamasından otomasyon hizmetlerine, Facebook reklamlarından yeniden hedeflemeye kadar tüm pazarlama aşamalarını yürütmelerine yardımcı olan Sendinblue, Bridgepoint, Bpifrance, Blackrock ve Partech'ten 160 milyon dolar yatırım aldı.

Geçtiğimiz yıl yüzde 100 büyüme gösteren 8 yıllık Fransız girişim, aldığı yeni yatırımla Kuzey Amerika'daki faaliyet alanlarını artıracak. Şirket ayrıca, hem organik olarak hem de kendisini bir birleştirici olarak konumlandırarak daha küçük pazarlama teknolojileri satın alacak. Sendinblue, 60 ülkeden 180 binden fazla müşteriye hizmet veriyor.

Şirketin Kuzey Amerika operasyonlarını yürüten Steffen Schebesta, Covid-19 salgınının kendi işlerini hızlandırdığını belirtiyor. Schebesta, hayatta kalabilmek için dijital ortama geçmeleri gerektiğini fark eden pek çok KOBİ olduğunu fark ettikllerini de sözlerine ekliyor. 

Şirketin genel müşteri profilini KOBİ'ler oluştursa da Sendinblue'nun Louis Vuitton, Haribo, Fujitsu, Amnesty International (Uluslararası Af Örgütü) ve Greenpeace gibi yüksel profilli müşterileri de bulunuyor. 

Bridgepoint'in ortağı Olivier Nemsguern yaptığı açıklamada, Sendinblue'nun özellikle Covid-19 döneminde giderek büyüyen bir pazarda konumlandığını söylüyor. Kendilerinin kritik bir pazar ihtiyacını karşılayan yatırımlar aradığını; Sendinblue'nun bu kapsamda etki yaratacak mükemmel bir şirket örneği olduğunu belirtiyor. Bpifrance yatırım direktörü Louis Molis, şirketin KOBİ'ler için yenilikçi çözümler sunduğunun; ABD ve Avrupa pazarında büyüme sağlama konusunda güçlü bir geçmişe sahip olduğunun altını çiziyor. Partech Genel Ortağı Bruno Crémel ise Sendinblue'yu desteklemeye devam etmekten heyecan duyduklarını söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.