Uber, BMW ve Daimler'in araç paylaşım servisi olan Free Now'ı satın almaya hazırlanıyor

Bugün karşımıza çıkan bilgilere göre ise özellikle Avrupa ve Latin Amerika'daki pazar payını artırmak isteyen Uber, Free Now servisini satın almaya hazırlanıyor
Uber, BMW ve Daimler'in araç paylaşım servisi olan Free Now'ı satın almaya hazırlanıyor

Daimler ve BMW'nin 5 ortak servisine 1 milyar dolar yatırım yapacağını ve bu servislerden birinin Free Now olacağını geçtiğimiz yıl sizlere aktarmıştık. Beat, mytaxi, Kapten ve Clever Taxi'nin birleşmesi ile ortaya çıkan araç paylaşım servisi Free Now, toplamda 100'ü aşkın şehirde hizmet veriyor. Bugün karşımıza çıkan bilgilere göre ise özellikle Avrupa ve Latin Amerika'daki pazar payını artırmak isteyen Uber, Free Now servisini satın almaya hazırlanıyor.

Corona virüs salgını nedeniyle zor günler geçiren Uber, geçtiğimiz aylarda şirket için en önemli bölgelerden biri olan Kaliforniya'da regülasyonlar nedeniyle hizmetlerini durdurma noktasına kadar da gelmişti. Hatırlatmak gerekirse Corona virüs salgınının etkilerini satın almalar ile atlatmayı hedefleyen Uber'in Postmates'i ve Routematch'i satın alacağını da sizlere aktarmıştık. 

Bloomberg'ün şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre Uber, Free Now servisini Avrupa'daki elini güçlendirmek için satın alacak. Daimler ve BMW Group'un desteği ile birlikte 2019 yılında Caspar Woolley, Gary Jackson, Jay Bregman, Ron Zeghibe, Russell Hall ve Terry Runham tarafından kurulan Free Now, kurulduğu günden bu yana toplamda 100 milyon dolar yatırım da aldı.

Paylaşılan bilgilere göre Free Now satın alması için henüz şirketler arasında bir anlaşma sağlanmış değil. Satın alma anlaşmasının ne zaman tamamlanacağı veya Uber'in Free Now servisini satın almak için ne kadar ödeme yapacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.