Şirketlere bulut tabanlı maaş bordrosu sunan Papaya Global, 40 milyon dolar yatırım aldı

Papaya Global, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre Papaya Global, 40 milyon dolar yatırım aldı.
Şirketlere bulut tabanlı maaş bordrosu sunan Papaya Global, 40 milyon dolar yatırım aldı

Tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkisi altına alan Corona virüs salgını ile birlikte pek çok şirket evden çalışma düzenine geçiş yaptı. Evden çalışma düzenine geçiş ile birlikte şirketler, yurt dışında yaşayan pek çok çalışana sahip olmaya da başladı. 

Tam da bu noktada devreye giren ve yurt dışında çalışanlara sahip olan şirketler için insan kaynakları çözümleri sunan bir girişim olan Papaya Global, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre Papaya Global, 40 milyon dolar yatırım aldı.

40 milyon dolarlık B serisi yatırım turu Scale Venture Partners liderliğinde gerçekleşti. Girişim tarafından paylaşılan bilgilere göre yatırım turuna Workday Ventures, Access Industries, Insight Partners, Bessemer Venture Partners, New Era Ventures, Group 11 ve Dynamic Loop da katıldı.

Hatırlatmak gerekirse Papaya Global, geçtiğimiz yılın Kasım ayında A serisi yatırım turunda Insight Partners ve Bessemer Venture Partners'tan 45 milyon dolarlık bir yatırım da almıştı. Bu yatırımın üzerinden henüz bir yıl bile geçmeden yeni bir yatırım alan Papaya Global, aldığı toplam yatırım miktarını ise 95 milyon dolara çıkarmış oldu.

Şirketin değerlemesi ile ilgili herhangi bir bilginin paylaşılmadığını da ekleyelim. Fakat şirketin CEO'su ve kurucu ortağı Eynat Guez, yaptığı bir açıklamada geçtiğimiz yıla oranla Papaya Global'in şirket değerlemesinin 5 kat arttığını da paylaştı.

2016 yılında Eynat Guez, Ofer Herman ve Ruben Drong tarafından kurulan Papaya Global, şirketlere bulut tabanlı maaş bordrosu ve işe alım süreçleri konusunda destek gibi avantajlar sunuyor. Son olarak Papaya Global'in müşterileri arasında OneTrust, nCino, Hopin, Toyota, Microsoft, Wix ve General Dynamics gibi önemli firmalar olduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.