Elektrikli scooter girişimi Neuron Mobility, 12 milyon dolar yatırım aldı

Singapur merkezli elektrikli scooter girişimi Neuron Mobility, Square Peg ve GSR Ventures'ın liderliği üstlendiği A Serisi yatırım turunda 12 milyon dolar ek yatırım aldı.
Elektrikli scooter girişimi Neuron Mobility, 12 milyon dolar yatırım aldı

Singapur merkezli elektrikli scooter girişimi Neuron Mobility, Square Peg ve GSR Ventures'ın liderliği üstlendiği A Serisi yatırım turunda 12 milyon dolar ek yatırım aldı. Girişimin bu tur topladığı toplam yatırım miktarı 30,5 milyon dolara ulaştı. A Serisi yatırım turunun 2019'un Aralık ayında başladığını da hatırlatalım. Neuron Mobility, aldığı yeni yatırımı büyüme planlarını gerçekleştirmek için kullanacağını açıkladı.

Neuron Mobility'nin CEO'su Zachary Wang, kiralık elektrikli scooter'ların bireysel bir ulaşım seçeneği sunduğunu ve kişiler arasında sosyal mesafeyi korumaya yardımcı olduğunu söyledi. Neuron Mobility şu anda Singapur dışında diğer Güneydoğu Asya ülkelerinde faaliyet göstermese de Wang fırsatları değerlendirmeye açık olduklarını belirtti.

Yeni yatırım, Neuron Mobility'nin Avustralya ve Yeni Zelanda'daki genişleme planlarını hızlandırmak için kullanılacak. Şirket şu anda Yeni Zelanda'nın Auckland ve Avustralya'nın Adelaide, Brisbane, Darwin, Canberra ve Townsville dahil olmak üzere dokuz şehrinde faaliyet gösteriyor. Neuron Mobility, önümüzdeki iki ay içinde beş yeni şehre yayılmayı planlıyor. Şirket ayrıca Avustralya, Yeni Zelanda ve Singapur'da 400 kişiyi daha işe almayı planlıyor.

Asya-Pasifik bölgesine ek olarak Neuron Mobility, bu yılın sonunda Birleşik Krallık'taki ilk lokasyonu olan Slough'da da hizmet vermeye başlayacak. 

Neuron Mobility, Singapur'da piyasaya sürüldükten sonra Avustralya ve Yeni Zelanda'ya odaklanmaya karar verdi çünkü Wang, her iki ülkenin de altyapı ve düzenlemeler açısından mikromobilite için son derece uygun olduğunu söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.