Yerli lojistik girişimi Navlungo, 250 bin dolar yatırım aldı

Navlungo, ida capital tarafından yürütülen innovate21st hızlandırma yatırım programı kapsamında, Akiş Gyo, Akkök Holding, Etki Yatırım Girişim ve diğer yatırımcıların olduğu bir gruptan Seri A öncesi 250 bin dolar yatırım aldı.
Yerli lojistik girişimi Navlungo, 250 bin dolar yatırım aldı

İhracat, ithalat yapanlara ve yurt dışına Amazon, Etsy gibi pazar yerlerinde ürün satanlara lojistik teklifi bulma, satın alma ve yönetme hizmeti veren Navlungo, ida capital tarafından yürütülen innovate21st hızlandırma yatırım programı kapsamında, Akiş Gyo, Akkök Holding, Etki Yatırım Girişim ve diğer yatırımcıların olduğu bir gruptan Seri A öncesi 250 bin dolar yatırım aldı. Navlungo, aldığı tohum yatırımı ile global ölçek elde etmeye çalışacağını açıkladı.

Program kapsamında, Navlungo 2021 yılı içinde mevcut yatırımcılarına ek olarak, yeni Venture Capital yatırımcılarının da katılımı ile 2 milyon dolar ve üzerinde bir Seri A yatırımı almaya hazırlanıyor. Koç Holding Ford Otosan'dan girişimcilik ödülü ve TÜBİTAK 1512 BİGG Programı'ndan hibe alan Navlungo'nun yatırım görüşmelerinin devam ettiğini de aslında biz de önceki haberlerimizde sizlerle paylaşmıştık.

Navlungo kurucu ortaklarından İsa Korkmaz yatırımla ilgili olarak şunları söyledi:

Neredeyse pandemi ile aynı döneme denk gelen son 9 ayda büyüme hızımızı artırdık, 3 binin üzerinde müşteri Navlungo aracılığı ile 63 ülkeye ihracat yaptı. Platformdan üretilen teklif sayımız 6 kat, müşteri sayımız ise 7 kat arttı. Hızlı ürün geliştiren ve lojistik tecrübeleri olan 14 kişilik bir ekip büyüklüğüne ulaştık.

Halihazırda global müşterilerimiz bulunuyor ama özellikle Dubai, Amerika ve Avrupa’da satış ağımızı güçlendirmek ve yabancı müşteri sayısını artırmak için çalışacağız. Aynı zamanda ekibimizi satış ve ürün yönetimi noktasında büyütmeye devam ediyor olacağız. Müşteri sayımızı ve verilen hizmet çeşitliliğini artıracağız.

E-ihracat lojistiğinde akla gelen tek alternatif olacağız Geçtiğimiz günlerde devreye aldığımız Etsy ve Amazon.com entegrasyonu gibi yurt dışına ürün satmak isteyen girişimcilerin hayatını kolaylaştıracak dijital lojistik odaklı ürünler devreye almaya edeceğiz.

2019 yılının mayıs ayında, aynı şirkette uzun yıllardır birlikte çalışan 4 mühendis arkadaş olan Ceren Tuna, İsa Korkmaz, Emrah Arslan ve Mutlu Boz tarafından hayata geçirilen girişim, QNBEYOND Hızlandırma Programının 2. döneminde de yer almıştı. Navlungo, platform üzerinden satılan yük ya da kargolar için lojistik firmalarından platform bedeli alarak gelir yaratıyor.

Navlungo, Amazon, Etsy, eBay entegrasyonları ve e-ticaret siteleri için geliştirdiği akıllı bağlantı modüllerinin kısa bir zaman sonra büyük kolaylıklar getireceğini düşünüyor. Navlungo’da satış yapan kargo ve nakliye firmaları, kredi kartı ile ödeme alabiliyor; gümrük belgeleri ve yüklerinin takibini kendi panelinden takip edebiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.