İthalat ve ihracat yapanlar için lojistik teklifi alma ve teklifleri karşılaştırma platformu: Navlungo

Navlungo, ihracat, ithalat yapanlara ve yurt dışına Amazon, Etsy gibi pazar yerlerinde ürün satanlara lojistik teklifi bulma, satın alma ve yönetme hizmeti veriyor.
İthalat ve ihracat yapanlar için lojistik teklifi alma ve teklifleri karşılaştırma platformu: Navlungo

Teknolojinin günden güne gelişmesi ve dijitalin hayatımızda bu denli yer edinmesi, eskiden analog olarak yaptığımız birçok şeyin online platformlarla ya da mobil uygulamalarla, tek tıkla yapılmasına olanak sağlıyor. Günümüzde, market alışverişimizin tamamını mobil uygulamalarla yapabiliyor, çocuklarımız için tek platform üzerinden güvenilir bakıcı bulabiliyor veya fatura öderken saatlerce sıra beklemek zorunda kalmıyoruz. Zira en basit alışkanlıklarımızın bile dijitale evrilmesi, hem zamandan tasarruf etmemize hem de ihtiyaçlarımıza anında ulaşmamıza imkan veriyor.

İhracat ve ithalat yapanlar için de durum farklı değil. 20 yıl önce, lojistik için tek platformdan fiyat karşılaştırması yapılabileceği belki kimsenin aklına gelmezdi; fakat günümüzün çözümleri buna izin vermekle kalmıyor, kullanıcılara çok daha fazlasını sunuyor. Navlungo da ithalat ve ihracat yapanlar için lojistik odaklı fiyat karşılaştırması konusunda öne çıkan yerli girişimlerden biri. 

Global pazar yerlerinde ürün satanlara lojistik teklifi bulma, satın alma ve yönetme hizmeti

Navlungo, ihracat, ithalat yapanlara ve yurt dışına Amazon, Etsy gibi pazar yerlerinde ürün satanlara lojistik teklifi bulma, satın alma ve yönetme hizmeti veriyor. 2019 yılının Mayıs ayında, aynı şirkette uzun yıllardır birlikte çalışan 4 mühendis arkadaş olan Ceren Tuna, İsa Korkmaz, Emrah Arslan ve Mutlu Boz tarafından hayata geçirilen girişim, an itibarıyla 12 kişilik ekibiyle faaliyet gösteriyor. 1 yıl kadar süren geliştirme aşamasından sonra 2019 Eylül'de müşterilerine hizmet vermeye başlayan girişim, lojistik teklifi üretme, satın alma ve yönetme konusunda tamamen kendi algoritmasını kullanıyor ve yazılımı kendi ekibiyle geliştiriyor.

Globalde Freightos, Freghtera, Flexport gibi rakipleri bulunan Navlungo, Koç Holding Ford Otosan'dan girişimcilik ödülü ve TÜBİTAK 1512 BİGG Programı'ndan hibe aldı, girişimin yatırım görüşmeleri ise devam ediyor. Navlungo'nun QNBEYOND'un ikinci dönemine seçilen 11 girişimden biri olduğunu da hatırlatalım.

20 binden fazla teklif

Navlungo'ya bugüne kadar üye olan müşteri sayısı 4 bin 500 iken, platformda 20 binden fazla teklif talebi yer aldı ve dünyanın 56 ülkesine ihracat yapıldı. Paylaşılan bilgilere göre Amazon depolarına her ay 500'den fazla sevkiyat Navlungo ile gerçekleşti. 

Lojistik firmalarından platform bedeli

Navlungo, platform üzerinden satılan yük ya da kargolar için lojistik firmalarından platform bedeli alarak gelir yaratıyor. Girişim, kısa süre sonra devreye alınacak olan “Dijital Lojistik Asistanı” ürünü ile sabit üyelik modelinden de gelir elde etmeye başlayacak.

Covid-19 döneminde Navlungo

Covid-19 döneminin de Navlungo için bir hayli parlak geçtiğini söyleyebiliriz. Covid-19 ile beraber, dünyada kapalı sınırlar ve iptal olan servisler arasından en uygun ve optimumu bulmaya çalışan ihracat firmalarından gelen talepler sayesinde platformda üretilen teklif sayısı ayda 5 bine ulaştı. Lojistik firmaları ise bu dönemde taşıyıcı olabilmek için Navlungo'ya ciddi talep gösterdi. Platformun bu firmaların belge ve güvenlik testlerini yaptıktan sonra sisteme dahil ettiğinin de altını çizelim.

Navlungo, Amazon, Etsy, eBay entegrasyonları ve e-ticaret siteleri için geliştirdiği akıllı bağlantı modüllerinin kısa bir zaman sonra büyük kolaylıklar getireceğini düşünüyor. Navlungo’da satış yapan kargo ve nakliye firmaları, kredi kartı ile ödeme alabiliyor; gümrük belgeleri ve yüklerinin takibini kendi panelinden takip edebiliyor.

Sigorta ve gümrük entegrasyonları ile uluslararası faaliyeti artırma

Önümüzdeki dönemde, Amazon, eBay, Etsy gibi platformlara direkt entegrasyonu devreye almayı planlayan girişim, böylelikle bu platformlarda ürün satan firma ve şahısların tek tuşla kargolarını gönderebileceklerini belirtiyor. Navlungo'ya yakın zamanda sigorta ve gümrük entegrasyonları da eklenmiş olacak. Girişimin gelecek hedefleri arasında Çin ve MENA bölgesinden müşteriler elde etmek, 3 dilde satış yapılan dünyanın çeşitli ülkelerinden 1500 firmanın teklif verdiği bir yapı haline gelmek; Avrupa, Asya ve Arap yarımadasında alınan her 10 tekliften bir tanesinin Navlungo üzerinden organize edilmesi vizyonu ile ekibini ve işini büyütmek yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.