Otomobillerin kodlarında yer alan hataları tespit eden Aurora Labs, 23 milyon dolar yatırım aldı

2016 yılında Ori Lederman ve Zohar Fox tarafından kurulan girişim, B serisi yatırım turunda 23 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.
Otomobillerin kodlarında yer alan hataları tespit eden Aurora Labs, 23 milyon dolar yatırım aldı

Otomobillerin kodlarında yer alan hataları otomatik olarak tespit eden bir yazılım sunan Aurora Labs, yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıktı. 2016 yılında Ori Lederman ve Zohar Fox tarafından kurulan girişim, B serisi yatırım turunda 23 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Paylaşılan bilgilere göre 23 milyon dolarlık yatırım turu LG Group'un yatırım kolu olan LG Technology Ventures ve Checkpoint Software Technologies kurucu ortağı Marius Nacht liderliğinde gerçekleşti. LG Technology Ventures ve Marius Nacht ile birlikte Porsche Automobil Holding SE, Toyota Tsusho ve UL Ventures'ın yatırım turuna katıldıklarını da ekleyelim.

Geçtiğimiz dönemlerde Porsche Automobil Holding SE'nin yaptığı 2,5 milyon dolarlık yatırıma ek olarak gerçekleşen yeni yatırım, Aurora Labs'in bugüne kadar aldığı toplam yatırımı ise 34 milyon dolara çıkardı. İlk yatırımını 2017 yılında MizMaa Ventures liderliğinde alan Aurora Labs, 2018 yılında ise Fraser McCombs Capital liderliğinde 8,4 milyon dolar yatırım almıştı.

Porsche Automobil Holding SE tarafından daha önce yapılan açıklamalara göre şirketin, Aurora Labs'in çözümünü iki yıl içinde seri üretimdeki otomobillerinde kullanması da bekleniyor.

Bağlantılı otomobiller için kendi kendini onaran bir yazılım sunan Aurora Labs, bu sayede otomobillerin kodlarında yer alan hataları otomatik bir şekilde tespit ederek onarmayı hedefliyor. Aurora Labs CEO'su Zohar Fox'un paylaştığı bilgilere göre Aurora Labs'in çözümleri şu an ABD, Avrupa ve Asya'da 4 büyük otomobil üreticisi tarafından kullanılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.