Boğaziçi Ventures, Azerbaycan faaliyetlerine başlıyor

Geçtiğimiz aylarda Yönetim Kurulu Başkanlığına Agah Uğur'un getirildiği Boğaziçi Ventures, Azerbaycan İnovasyon Ajansı'nın girişimiyle Azerbaycan'da faaliyetlerine başlıyor.
Boğaziçi Ventures, Azerbaycan faaliyetlerine başlıyor

Geçtiğimiz aylarda Yönetim Kurulu Başkanlığına Agah Uğur'un getirildiği Boğaziçi Ventures, Azerbaycan İnovasyon Ajansı'nın girişimiyle Azerbaycan'da faaliyetlerine başlıyor. Boğaziçi Ventures’ın değerlendirmesine göre, Azerbaycan'da bilgi teknolojileri ve yeniliklerin gelişme hızı, bölgede girişim faaliyetlerinin başlatılması için elverişli koşullar yaratıyor. 

Boğaziçi Ventures’ın temel amacı, Azerbaycan'da gelecek vadeden girişimlere hem finansal destek hem de küresel ölçeklendirme konusunda bilgi sağlayarak hızlı gelişim ve dış pazarlara erişim sağlamak diyebiliriz. Boğaziçi Ventures'ın Azerbaycan'da faaliyete geçirilmesinin bölgenin genel ekonomisini güçlendirmesinin yanı sıra, son yıllarda yerel girişimlerin aktif büyümesi sonucunda bölgeye dikkat çekmesi ve Azerbaycan'ın bölgesel bir teknoloji merkezi haline gelmesinde önemli bir rol oynaması bekleniyor.

Açılış törenine, Türkiye'nin Olağanüstü Büyükelçisi ve Tam Yetkili Azerbaycan Büyükelçisi Erkan Ozoral ve BV Azerbaycan ofisi temsilcisi Turan Almammedov katıldı. Etkinlikte İnovasyon Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Tural Karimli, Azerbaycan'da inovasyon ve yüksek teknolojinin gelişmesi için yapılacak çalışmalar ve gelecek planları hakkında bilgi verdi. Aynı zamanda, potansiyel yerel girişimlerin Boğaziçi Ventures ile geniş iş birliği tartışıldı. 

Son yıllarda yerel girişimlerin aktif büyümesi sonucunda, bölgeye dikkat çekilmesi ve Azerbaycan'da bir girişim fonu açılması, bölgenin genel ekonomisinin güçlenmesinde ve ülkenin teknolojik bir yapıya dönüşmesinde önemli rol oynaması bekleniyor.

Boğaziçi Ventures'ın bugüne kadar yatırım yaptığı girişimler arasında Colendi, MenaPay, Protranslate, Eyedius gibi isimler bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.