Boğaziçi Ventures’ın Yönetim Kurulu Başkanı Agah Uğur oldu

Agah Uğur aynı zamanda Boğaziçi Ventures yatırımcılarından biri olarak şirketin ortakları arasına katıldı.
Boğaziçi Ventures’ın Yönetim Kurulu Başkanı Agah Uğur oldu

Boğaziçi Ventures’ın Yönetim Kurulu Başkanı iş dünyasının önemli isimlerinden Agah Uğur oldu. Agah Uğur aynı zamanda Boğaziçi Ventures yatırımcılarından biri olarak şirketin ortakları arasına katıldı.

İngiliz Erkek Lisesi ve Birmingham Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden mezun olan Agah Uğur, profesyonel hayatına uluslararası denetim ve danışmanlık firması Touche Ross’un (şimdiki adıyla Deloitte) Birmingham, Londra ve Jersey ofislerinde başladı. Türkiye’de ise Arthur Andersen ve Emlak Bankası’nda çalıştıktan sonra 1989 yılında Borusan Holding’de Mali İşler Başkanı olarak göreve başladı.

Daha sonra, 1995 yılında Borusan Holding Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Uğur, ardından 2001-2018 yılları arasında Borusan Grubu’nun CEO’luk görevini yürüttü. Agah Uğur halen Borusan Holding yönetim Kurulu üyesi olarak çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca Pegasus Havayolları ve Doğan Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışıyor.

Agah Uğur, profesyonel yöneticilik kariyerinin yanı sıra 15’ten fazla sivil toplum ve eğitim kuruluşunun yönetim ve danışma kurullarında başkan ve üye olarak görev aldı. Uğur halen TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanlık Divanı üyesi, DEİK Türk Amerikan İş Konseyi Danışma Kurulu üyesi, Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi, Columbia Üniversitesi İstanbul Global Center Danışma Kurulu üyesi, Endeavour Derneği, YGA (Young Guru Academy) ve Yönetim Kurulunda Kadın Derneği’nde Mentor ve kurucularından olduğu Saha Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı görevlerini yürütüyor.

Agah Uğur, profesyonel kariyerini noktaladıktan sonra yerli ve yabancı teknoloji girişimlerine yatırım yapmaya başladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.