Jack Ma, SoftBank'in yönetim kurulundan istifa ediyor

SoftBank Group, Alibaba Group'un kurucu ortağı Jack Ma'nın 13 yıl boyunca yönetici olarak görev yaptıktan sonra yönetim kurulundan istifa edeceğini söyledi.
Jack Ma, SoftBank'in yönetim kurulundan istifa ediyor

SoftBank Group, Alibaba Group'un kurucu ortağı Jack Ma'nın 13 yıl boyunca yönetici olarak görev yaptıktan sonra yönetim kurulundan istifa edeceğini söyledi. Ma'nın istifası, SoftBank Group'un yıllık hissedar toplantısı tarihi olan 25 Haziran'da geçerli olacak.

Şirket istifaya gerekçe göstermedi, ancak Jack Ma geçtiğimiz yıl hayırseverliğe odaklanmak için iş rollerinden geri çekildi. Ma, geçtiğimiz eylül ayında Alibaba'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı şirketin CEO'su Daniel Zhang'e devretti.

Ma'nın Softbank Group başkanı ve CEO'su Masayoshi Son ile uzun bir iş ilişkisi var. SoftBank, e-ticaret şirketinin kuruluşundan bir yıl sonra 2000 yılında 20 milyon dolarlık yatırım yaptığı Alibaba'nın ilk büyük destekçilerinden biriydi. Şubat 2020 SEC itibarıyla SoftBank, Alibaba hisselerinin yaklaşık yüzde 25,1'ine sahipti. Alibaba'daki hissesi şu anda 100 milyar dolardan fazla değere sahip ve bu da Alibaba'yı SoftBank'in en değerli yatırımı haline getiriyor. 

Softbank Mali İşler Direktörü Yoshimoto Goto'nun yaptığı açıklamaya göre, Jack Ma'nın ayrılması sonrasında SoftBank'in Yönetim Kurulu'nda üye sayısı 13'e çıkarılacak ve bu çerçevede 25 Haziran'da yapılacak genel kurulda 3 yeni yönetim kurulu üyesinin atanması ele alınacak. Bu 3 yeni üye ise SoftBank Group CFO'su Yoshimitsu Goto, Cadence Design Systems CEO'su Lip-Bu Tan ve Waseda Business School profesörü Yuko Kawamoto olarak açıklandı.

Son olarak SoftBank, 100 milyar dolarlık Vision Fund'ın, büyük oranda WeWork'ün çöküşü ve COVID-19 pandemisinin Uber ve Oyo dahil olmak üzere diğer portföy şirketleri üzerindeki etkisi nedeniyle yaklaşık 16,5 milyar dolar kaybetmesini beklediğini söyledi. Şirketin ayrıca yıllık 12,5 milyar dolarlık işletme zararı da kaydetmesi de bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.