Jack Ma resmi olarak Alibaba'dan emekli oluyor

Bir yıl önce duyurulduğu üzere Jack Ma, bugün Alibaba'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı şirketin CEO'su Daniel Zhang'e devretti.
Jack Ma resmi olarak Alibaba'dan emekli oluyor

Yakın zamanda Elon Musk ile yaptığı konuşmayla gündeme gelen Jack Ma, bugün Alibaba'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı şirketin CEO'su Daniel Zhang'e devretti. Böylece bir yıl önce duyurulan bu rol değişimi hayata geçmiş oldu. 

Ma Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı bıraksa da Alibaba'nın gelecek sene düzenlencek olan yıllık genel hissedar toplantılarına katılacak. Aynı zamanda Ma'nın Alibaba Partnership'teki ömür boyu ortaklığını devam ettireceğini de belirtelim. Bilmeyenler için Alibaba Partnership'in, Alibaba Group şirketleri ve iştiraklerinin üst düzey yönetim kadrosundan seçilen ve yönetim kurulunun basit çoğunluğuna kadar aday gösterme (ve bazı durumlarda tayin etme) hakkı olan bir grup olduğunu söylemekte fayda var. 

Ma geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada, Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan ayrılışının kademeli olarak gerçekleşeceğini dile getirmişti. 2013 yılında şirketin CEO'luğunu bırakan Ma'nın yerine Jonahtan Lu getirilmişti. Şirketin eski COO'su Zhang'in Lu'nun pozisyonuna getirilmesinin ardından, yönetim kurulu başkanlığına da Daniel Zhang'in getirilmesine karar verildi. 

Zhang, Alibaba'nın Çin e-ticaret pazarındaki 10 yıllık devasa büyümesinin ardından gerçekleşen yavaşlama ile başa çıkmayı başardı. Zhang'in Yönetim Kurulu Başkanlığı'na getirilmesiyle birlikte Alibaba'daki ve Çin e-ticaret pazarındaki değişimleri hep birlikte izleyip göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.