Egzersiz girişimi Tonal, Stephen Curry, Paul George gibi sporculardan 110 milyon dolar yatırım aldı

Yeni yatırım turunda, Stephen Curry, Paul George, Bobby Wagner ve Michelle Wie, eski yatırımcılar Serena Williams, Klay Thompson ve Tony Gonzalez gibi isimlere katılıyor.
Egzersiz girişimi Tonal, Stephen Curry, Paul George gibi sporculardan 110 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka destekli egzersiz girişimi Tonal, yeni ve mevcut yatırımcılardan 110 milyon dolar yatırım aldı. Yeni yatırım turunda, Stephen Curry, Paul George, Bobby Wagner ve Michelle Wie, eski yatırımcılar Serena Williams, Klay Thompson ve Tony Gonzalez gibi isimlere katılıyor. L Catterton'ın liderliği üstlendiği yatırım turuna katılan diğer şirketler ise Delta-v Capital, Amazon Alexa Fund ve Mousse Partners olarak açıklanıyor. 

İki çiviyle herhangi bir duvara takılan Tonal'ın 2 bin 995 dolarlık ekipmanı, vücut geliştiricilerin bir kiloluk artışlarla 200 kiloya kadar ağırlık kaldırmasına olanak tanıyor. Ayarlanabilir kollar ve 17 farklı sensör, 170'in üzerinde bacak, kol, omuz, sırt, merkez ve göğüs egzersizlerini destekliyor. Tonal, mıknatıs ve algoritmalardan oluşan sisteminin saniyede binlerce hesaplama yaptığını ve düz ekran TV'den daha küçük bir form faktöründe ataletsiz direnç sağladığını söylüyor.

İsteğe bağlı olarak, Tonal müşterileri kulplar, çubuklar, banklar, silindirler, egzersiz paspasları ve ek hareketler gibi daha fazlasını içeren 495 dolarlık aksesuar paketi satın alabiliyor. Her Tonal ünitesinin şirketin aylık 49 dolar abonelik programı aracılığıyla kullanılabilen yüzlerce rehberli antrenmanı gösteren bir LED dokunmatik ekrana sahip olduğunu da hatırlatalım.

Satışların yıldan yıla 12 kat arttığını söyleyen Tonal, Mayo Clinic ile fizik tedavi uygulamalarını araştıran bir klinik deneyde iş birliği yapmayı planlıyor ve sonuçlarının 2021'in başlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Girişim, aldığı yatırımı yeni ofisler açmak için kullanacağını belirtiyor.

Pandemi döneminde evde spor yapma oranının bir hayli arttığını söyleyebiliriz. Bu kapsamda birçok spor girişimi de yatırımcıların odağında. Zira dün de sizlerle bisikletinizle evde spor yapmanızı sağlayan Zwift'in 450 milyon dolar yatırım aldığı haberini paylaşmıştık. İleride bu alanda ne gibi yatırımlar olacağını merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.