İTK Ventures ve Startupfon, watchX'in üreticisi argeX’e yatırım yaptı

Son olarak Rigel Teknoloji'ye yaptığı yatırımla gündemimizde olan İTK Ventures, şimdi de Startupfon iş birliği ile akıllı saat üreticisi argeX’e yatırım yaptığını açıkladı.
İTK Ventures ve Startupfon, watchX'in üreticisi argeX’e yatırım yaptı

Son olarak Rigel Teknoloji'ye yaptığı yatırımla gündemimizde olan İTK Ventures, şimdi de Startupfon iş birliği ile argeX’e yatırım yaptığını açıkladı. İTK Ventures, argeX yatırımı ile geleceğin dili kodlama ve teknolojiye olan yatırımlarını sürdürüyor. argeX ise aldığı yatırım ile birlikte ekibini büyütmeyi, kullanıcılarına daha iyi bir ürün deneyimi sunmayı ve bu sayede toplam müşteri sayısını 2023 sonuna kadar 10 katına çıkarmayı hedefliyor.

2017 yılında kurulan argeX şirketi, herkesin kolaylıkla yapabileceği ve kodlayabileceği bir akıllı saat geliştirdi. argeX şirketinin kurucusu Mustafa Tülü ve Enes Çaldır, watchX adıyla Scratch & Arduino yardımıyla kodlanabilen tamamen işlevsel bir akıllı saat üretti. Bu saat ile özellikle çocuklar, geliştirdiklerini günlük hayatta kolaylıkla kullanabiliyor, her şeyden önce algoritmik ve tasarım odaklı düşünebilmeyi keşfediyor.

watchX, kutudan demonte halde geliyor. Çocuklar önce saati bir araya getiriyor sonra da ne tür elektronik bileşenlerin bir akıllı saati çalıştırdığı konusunda temel bilgileri kazanıyor. Scratch adlı programlama dili ile saati kodlayan çocuklar, yeni bir dil öğrenir gibi kodlamayı öğreniyor ve günlük hayatta yaptıklarını dijital ortamda kullanabilecekleri bir beceri alanı kazanıyor.

Bugün Japonya, ABD, İngiltere ve Çin başta olmak üzere 45 farklı ülkedeki binlerce çocuk watchX ile kodlama eğitimi görüyor ve teknolojiyi faydalı bir şekilde kullanmaya teşvik ediliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.