Geçtiğimiz yıllarda da olduğu gibi Webrazzi olarak Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla TechCrunch Disrupt etkinliğini takip edeceğimizi ve etkinlikte bizleri neler beklediğini daha önce sizlere aktarmıştık. 3. gününe başlayan ve tüm hızıyla devam eden TechCrunch Disrupt 2020 ile ilgili önemli gelişmeleri sizlere aktarmaya devam ediyoruz.
TechCrunch Disrupt 2020 çerçevesinde konuşulan alanlardan bir diğeri ise yapay zeka destekli sesli asistanlar oldu. Amazon'da Alexa AI başkan yardımcısı ve bilim insanı olarak görev yapan Rohit Prasad ve Amazon Alexa deneyimi ve Echo cihazlarından sorumlu başkan yardımcısı Toni Reid'in katılımı ile gerçekleşen "How Voice Computing Conquered the World" panelinde sesli asistanların geleceği konuşuldu.
Kullanıcıya istediği her an aktif bir şekilde hizmet verebilecek bir teknoloji geliştirmek için yola çıktıklarını dile getiren Reid, sesle komut teknolojisine odaklandıklarını da dile getirdi. Alexa'yı Amazon'nun akıllı telefonu olan Fire Phone'dan sadece birkaç ay sonra tanıttıklarını da hatırlatan Reid, tamamen yeni bir şey sunduklarını ve kullanıcıların bunu çok sevdiğini de paylaştı.
Alexa'yı ekransız bir ürün ile tanıtmanın sesli asistanların geleceği adına oldukça başarılı bir karar olduğunu da paylaşan Reid, bu sayede Alexa'nın ses deneyiminin ön plana çıktığını da dile getirdi. İlerleyen dönemlerde ise Alexa'yı daha iyi yapmak adına ekran eklediklerini de belirten Reid, hem ekran hem de ses komutları arasında iyi bir denge yakaladıklarını da paylaştı.
Ekranın Alexa deneyimini geliştirdiğini dile getiren Prasad, kullanıcılar tarafından yönlendirilen bazı cevapların ekran sayesinde daha detaylı bir şekilde cevaplandığını da paylaştı. Sahip oldukları bazı özellikler ile rakiplerinden ayrıldıklarını da dile getiren Reid, Corona virüs salgını döneminde Alexa kullanımının arttığını da paylaştı.
Bu dönemde özellikle hastane servisleri ile ilgili soruların arttığını belirten Reid, herkesin evde olması nedeniyle zaman kavramının karıştığını bu nedenle kullanıcıların Alexa'ya hangi günde oldukları ve saatin kaç olduğu ile ilgili pek çok soru sorduğunu da dile getirdi.
Alexa'nın tanıtıldığı dönemde sesli komutlar vermenin ve sesli asistanların inanılmaz bir deneyim olduğunu dile getiren Prasad, Alexa'nın her yerde olmasını, en iyisi olmasını ve ihtiyaç duyulduğu her an kullanıcılar tarafından aktif bir şekilde kullanılmasını istediklerini de paylaştı.
Alexa'nın şu an için 89 ülkede kullanıldığını dile getiren Prasad, Alexa ve Echo ürünlerini yeni bir ülkeye sunmanın çeşitli zorluklar barındırdığını da belirtti. Yeni bir ülkeye girdiklerinde en büyük problemin dil olduğunu paylaşan Prasad, İngilizce'nin bile farklı ülkelerde farklı şekillerde kullanıldığını bu nedenle onları en çok zorlayan alanın dil olduğunu paylaştı.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap