Fortnite'ta kullanılan "Apple ile oturum açma" özelliği belirsiz bir süre için kullanılmaya devam edecek

Bugün Twitter üzerinden yeni bir açıklama yapan Epic Store, tüm yaşananlara rağmen Fortnite içinde kullanılan "Apple ile oturum açma" özelliğinin kullanımının belli olmayan bir süre için uzatıldığını paylaştı.
Fortnite'ta kullanılan

Oyun içinde direkt ödeme seçeneği ekleyen Fortnite'ın hem App Store hem de Google Play'den atıldığını sizlere geçtiğimiz Ağustos ayında aktarmıştık. Fortnite'ın hem App Store'dan atılmasının ardından ise oyunun geliştiricisi olan Epic Store ile Apple arasında büyük bir savaş başladı.

18 Ağustos tarihinde ise bir açıklama yapan Apple, sadece Fortnite oyununu App Store'dan kaldırmakla kalmayacağını, 28 Ağustos tarihinde Epic Games'in tüm geliştirici hesaplarını kapatacağını ve şirketin iOS ve Mac geliştirme araçlarından çıkaracağını da duyurmuştu.

Epic Games yaşananların ardından hem Fortnite'ın App Store'dan kaldırılması için hem de Epic Games'in tüm geliştirici hesaplarını kapatılacağı ve şirketin iOS ve Mac geliştirme araçlarından çıkarılacağı için Apple'a iki farklı dava açtı. Apple'ın Epic Games'i iOS ve Mac geliştirme araçlarından çıkarması demek şirketin oyun motoru olan Unreal Engine'in iOS ve Mac için destek vermemesi anlamına da geliyordu.

Görülen davada Fortnite'ın App Store'dan kaldırılabileceği fakat Unreal Engine'in kullanımının engellenemeyeceği kararı çıktı. Dün Epic Store, Fortnite içinde kullanılan "Apple ile oturum açma" özelliğinin Apple tarafından kaldırılacağını ve bu yöntemi kullanan oyuncuların e-posta ve şifrelerinin güncel olmaları gerektiği ile ilgili bir Tweet atmıştı.

Bugün ise yeni bir Tweet atan Epic Store, tüm yaşananlara rağmen Fortnite içinde kullanılan "Apple ile oturum açma" özelliğinin kullanımının belli olmayan bir süre için uzatıldığını paylaştı. Atılan ikinci Tweet'te de kullanıcılarını uyarmayı unutmayan Epic Games, bu özelliği kullanan Fortnite oyuncularının özelliğin sonlandırılmasına hazır olmaları gerektiğini de aktardı. The Verge'e açıklamalarda bulunan Apple ise "Apple ile oturum açma"  özelliğinin sonlandırılması için herhangi bir çalışma yapmadığını duyurdu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.