Müşteri sadakati, pazaryeri ve satıcı deneyimi ile güçlenebilir

Pazaryerleri ve satıcılar arasındaki ilişkiler gittikçe daha çok önem kazanıyor. Hala pazaryerlerinde bulunmayan satıcıları da tetikleyecek bu durum, müşteri ilişkileri yönetiminin de öne çıkmasına neden oluyor.
Müşteri sadakati, pazaryeri ve satıcı deneyimi ile güçlenebilir

Salgın döneminde hızlı bir şekilde online operasyonlarını güncelleyen Shopify'ın süreçteki başarısı son dönem finansallara da yansıdı. Geçen senenin aynı dönemine göre değerini artıran şirket rakipleri eBay, Best Buy, Etsy, Nordstrom, Macy's, Foot Locker, L Brands ve Urban Outfitters'ın toplamından daha yüksek bir değerlemeye sahip. Kendi ürünlerindense bir pazaryeri olarak komisyonlar üzerinden kazanç elde eden Shopify'ın bu dönemdeki çalışma koşulları benzer e-ticaret şirketleri için roadmap güncellemede kullanılabilir. 

Shopify'ın bu dönemdeki başarısı elbette tek taraflı değil - birlikte çalıştığı satıcılara sunduğu kolaylıklar ve işlerini büyütme inisiyatifleri sayesinde şirkette büyüme yaşandı. Geçtiğimiz günlerde Amazon'un da satıcılarıyla olan ilişkilerini güçlendirmek için çalıştığından bahsetmiştik. Geçici de olsa yasakların uygulanması, mağaza trafiklerinin azalması ve bazı bölgelerde yüz yüze alışverişten kaçınılması nedeniyle pazaryeri ve benzeri platformlar daha önemli hale geldi. Sosyal medya kanalları, uygulamalar ve web siteleri üzerinden erişim ile daha çok müşteriye aynı anda ulaşabilen satıcılar için de pazaryerleri ile olan ilişkileri salgın dönemiyle daha kritik durumda. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.