Sosyal medya platformlarının KOBİ'lere destekleri, e-ticaret varlıklarını güçlendirebilir

KOBİ destekleri salgın döneminde de devam ederken banka ve fintech'ler başta olmak üzere e-ticaret tarafında da farklı inisiyatiflerden söz etmekteyiz. Amazon'un son dönem yatırımı ile sosyal mecraların aksiyonları bu segmenti olumlu etkileyebilir.
Sosyal medya platformlarının KOBİ'lere destekleri, e-ticaret varlıklarını güçlendirebilir

KOBİ'lere yönelik uygulama ve önerilerin arttığı son dönemlerde banka ve fintech'ler başta olmak üzere pek çok sektörde küçük ve orta ölçekli işletmelere özel ürünler geliştirmekte. İş yerlerinin çoğunluğunu oluşturan KOBİ'lerin bir kısmı salgın döneminde büyük hasarlar alıp şirketlerinin varlığını devam ettirmeye çalışırken bu segmenti ekonomik açıdan rahatlatmak için daha önceki stratejilerini değiştiren şirketlerle de karşı karşıya gelmekteyiz. 

Bireysel ürünler ve ödeme sistemlerinde bundle'ları bulunan Revolut'un küçük ve orta ölçekli iş yerlerine çevirmesi şirketlerin salgın dönemiyle birlikte bu segmente verilen önemin artmasıyla birlikte gelirleri de çeşitlendirmek açısından aksiyonlara bir örnek. KOBİ'lere özel destek, kredi ve diğer finansman ihtiyaçları ile birlikte son dönemde perakende ve e-ticaret tarafından da önceliklendirmelere tanık oluyoruz. Salgın döneminde e-ticaret üzerinden satış yapma ile başlayan gelişmeler Amazon'un birkaç gün önceki yatırım planı ile daha da çeşitleneceğe benziyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.