Dikey tarım yapmanızı sağlayan Vahaa Dikey Bahçe incelemesi

İlk gönderimlerine geçtiğimiz haftalarda başlanan başlanan Vahaa Dikey Bahçe ürüne yakından bakıyoruz.

Dikey tarıma odaklanan yerli girişim olarak karşımıza çıkan Vahaa'dan ilk olarak geçtiğimiz Ocak ayında sizlere bahsetmiştik. Geçtiğimiz Temmuz ayında ise ev tipi duvar ünitesini ön siparişe açan girişim, ilk gönderimlerine ise geçtiğimiz hafta başladı. Bu videomuzda ise ofisimizde de yer alan Vahaa Dikey Bahçe ürüne yakından bakıyoruz.

Geleneksel tarıma oranla daha az su kullanılarak ve topraksız bir şekilde evinizde roka, marul, fesleğen, nane, kekik, biberiye, kişniş, pazı, kıvırcık lahana, reyhan, maydanoz ve ıspanak gibi ürünleri yetiştirmenizi sağlayan Vahaa Dikey Bahçe, fideleme ve yetiştirme olmak üzere iki farklı kısımdan oluşuyor. İlerleyen dönemlerde bu listeye daha fazla ürünün ekleneceğini de belirtelim.

Kule tasarımını kullanan Vahaa Dikey Bahçe, ilk hasatınızı ortalama 7 hafta içinde yapmanıza olanak tanıyor. Sonrasında ise 4 hafta içinde mahsül elde edebiliyorsunuz. Kule sistemi sayesinde rakiplerine oranla yanı alanda daha fazla ürün elde etmenizi sağlayan Vahaa Dikey Bahçe, otomatik sulama ve ışıklandırma özelliklerine de sahip.

Söz konusu özellikler ve genel olarak Vahaa Dikey Bahçe ürününün bir mobil uygulama ile yönetilebildiğini de belirtelim. Şu an için sadece iOS ekosisteminde mevcut durumda olan uygulama ilerleyen dönemlerde Android platformu için de kullanıma sunulacak.

Mobil uygulama sayesinde uzaktan izleme ve kontrol, akıllı ürün çizelgeleri ve süreç odaklı akıllı bildirimler gibi özellikleri kullanabiliyorsunuz. Ürünün fiyatına gelecek olursak Vahaa Dikey Bahçe, 3 bin 499 TL fiyat etiketi ile satın alınabiliyor. Bu fiyatın içinde kurulum ve bir aylık tohum ve besin olduğunu da ekleyelim. Sonrasında ise Vahaa'nın sunduğu 6 veya 12 aylık Vahaa Box paketler ile yola devam etmeniz gerekiyor. 6 aylık Vahaa Box'ın fiyatı 420, 12 aylık Vahaa Box'ın fiyatı ise 660 TL.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.