Vahaa, ev tipi duvar ünitesinin ilk gönderimlerine gelecek hafta başlıyor

Geçtiğimiz Mayıs ayında ev tipi duvar ünitesini ön siparişe açan Vahaa, önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren ilk gönderimlere başlıyor.
Vahaa, ev tipi duvar ünitesinin ilk gönderimlerine gelecek hafta başlıyor

2019 yılının başında Yunus Emre Boyacıoğlu ve Nehir Gülşen tarafından kurulan Vahaa'nın hidroponik yetiştirme yöntemi ve IoT teknolojisini birleştiren iklimlendirilmiş modüler üniteler sunduğunu sizlere daha önce aktarmıştık. Geçtiğimiz Mayıs ayında ise ev tipi duvar ünitesini ön siparişe açan Vahaa, gönderimlere başlıyor.

Yaklaşık 2 aylık ön sipariş süresinin sonunda ilk gönderimlere başlayacak olan Vahaa, önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren ev tipi duvar ünitelerini sipariş sahiplerine ulaştıracak. Hatırlatmak gerekirse 110 cm x 130 cm x 20 cm boyutlarındaki üniteler, 4 bin TL yerine ön siparişe özel olarak 1999 TL'den satışa sunulmuştu. Ahşap gövdeye sahip ünitelerde fideleme ve yetiştirme alanı, full spectrum LED ve otomatik sulama özelliği de bulunuyor.

Herkesin evinde 365 gün boyunca meyve - sebze yetiştirmesini hedefleyen Vahaa, kullanıcılarına topraksız ve IoT teknolojisi destekli bir tarım yöntemi sağlıyor. Vahaa dikey bahçelerinde marul ve roka gibi ürünler yetiştirmek mümkün. İlerleyen dönemlerde ise çilek ve cherry domates gibi başka ürünlerin de yetiştirilmesi mümkün olacak.

Vahaa'nın mobil uygulaması sayesinde dikey bahçeler, uzaktan kontrol edilebiliyor. Vahaa'nın sunduğu nem, sıcaklık uyarıları, otomatik sulama ve ışıklandırma sayesinde oldukça basit ve kolay bir şekilde tarım yapılabiliyor. Son olarak Vahaa girişiminin bugün demo day'i gerçekleşecek olan Workup Girişimcilik Programı’nın 6. dönemine seçilen 14 girişim arasında yer aldığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.