Dikey tarım girişimi Vahaa, ev tipi duvar ünitesini ön siparişe açtı

Vahaa'nın ev tipi duvar ünitesi, 25 Mayıs'tan itibaren evlerde yerini almaya başlayacak.
Dikey tarım girişimi Vahaa, ev tipi duvar ünitesini ön siparişe açtı

Dikey tarım çözümü Vahaa, bir süredir hedeflediği üzere tarımı kente taşımaya başladı. Ev tipi duvar ünitesini ön siparişe açıldığını duyuran Vahaa, evde üretim yapmak isteyenlerin evlerine 25 Mayıs'tan itibaren girmeye başlayacak. 

2019 yılının başında Yunus Emre Boyacıoğlu ve Nehir Gülşen tarafından geliştirilen Vahaa'nın hidroponik yetiştirme yöntemi ve IoT teknolojisini birleştiren iklimlendirilmiş modüler üniteler sunduğunu hatırlatalım. Mobil uygulama aracılığıyla yönetilen bu üniteler, taşınabilir özelliğiyle müşterilerine marul, roka, çilek, domates gibi ürünleri yerinde üretme imkanı veriyor.

Vahaa'nın ev tipi duvar ünitesini kullanarak marul, pazı, roka, kekik ve biberiye dahil olmak üzere 13 farklı ürün yetiştirebildiğinizi söyleyelim. Ekip, bu ürünlere yakın zamanda çilek ve çeri domatesi de eklemeyi planlıyor.

110 cm x 130 cm x 20 cm boyutlarındaki üniteler, 4 bin TL yerine ön siparişe özel olarak 1999 TL'den satışa sunuluyor. Ahşap gövdeye sahip ünitelerde fideleme ve yetiştirme alanı, full spectrum LED ve otomatik sulama özelliği bulunuyor. Ev tipi duvar ünitesinde yapacağınız ekimleri, girişimin mobil uygulamasıyla kontrol edebileceğinizi de tekrarlamakta fayda var. 

Ocak ayında Workup Girişimcilik Programı’nın 6. dönemine seçilen Vahaa, görünen o ki; yaptığı çalışmaların ardından artık gelir elde etmeye hazır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.