Andreessen Horowitz 515 milyon dolarlık ikinci kripto fonunu kurdu

Andreessen Horowitz, kripto para girişimlerine yatırım gerçekleştirdiği fonun ikincisini kurdu. İlk fon 300 milyon dolarken, a16z'in ikinci fonu 515 milyon dolar olarak açıklandı.
Andreessen Horowitz 515 milyon dolarlık ikinci kripto fonunu kurdu

Silikon Vadisi'nin önemli oyuncularından biri olan Andreessen Horowitz (a16z) bundan yaklaşık iki yıl kadar önce sadece limitli sayıda yatırımcıyı kabul ederek, 300 milyon doları bir araya getirmiş ve sadece kripto para girişimlerine yatırım yapmak üzere çok yüksek bir tutarda fon toplamayı başarmıştı.

Andreessen Horowitz (a16z) bu geçtiğimiz iki yıllık dönem içerisinde pek çok farklı girişime yatırım yaptı. Aralarında kripto para borsalarından tutun farklı amaçlara hizmet eden blockchain projelerine kadar pek çok girişimle birlikte adını duyuran fonun ikincisinin de toplandığı resmi olarak duyuruldu

Crypto Fund II ismi verilen bu yeni fona ilginin de yüksek olduğunu söylemek herhalde mümkün. İlk toplanan fon 300 milyon dolarken, fonun ikincisine toplamda 515 milyon dolar ayrılmış. Üstelik bundan çok kısa bir süre önceki tarihte, Nisan ayının ortalarında fonun hedefinin 450 milyon dolar olduğunu varsayarsak, bu Covid-19 salgınına rağmen fon çok daha yüksek bir miktarda sermayeyi fona eklemeyi başarmış.

Bitcoin ve diğer kripto para borsalarının çok da olumlu gelişmelere tanıklık etmediği bu salgın döneminde, bu alana olan inancın ve yatırımlarının devam edeceğinin önemli bir göstergesi de bu fon. a16z ortakları Chris Dixon ve Katie Haun tarafından yönetilecek olan fonun yatırımlarını 2020 itibariyle görmeye başlayacağız.

Geçtiğimiz yıl bir de a16z Crypto Startup School adı altında kripto para girişimlerine yönelik bir online eğitim platformunu hayata geçiren Andreessen Horowitz buradan da yeni girişimleri portföyüne etkileyebilir. VC'nin blogundan açıklanan bilgilere göre, özellikle yeni nesil ödeme girişimleri, kripto para birimlerinin saklandığı girişimler, DeFi yani Decentralized Finance alanındaki girişimler ve işe Web 3 penceresinden bakan girişimler yeni fonun radarında olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.