Carbon Health, COVID-19 testi için 100 adet Pop-Up klinik açacak

COVID-19 testi için San Francisco, Los Angeles, Seattle, Brooklyn ve Manhattan'da pop-up klinikler açan Carbon Health, ABD'nin farklı bölgelerinde açacağı pop-up klinik sayısını 100'e çıkarmayı planlıyor
Carbon Health, COVID-19 testi için 100 adet Pop-Up klinik açacak

Eren Bali'nin girişimi Carbon Health'in, sanal değerlendirme, muayene ve testler ile Corona virüs'e karşı nasıl mücadele ettiğini Mart ayında sizlere aktarmıştık. Mayıs ayında 26 milyon dolar yatırım alan şirket, COVID-19 testi için San Francisco, Los Angeles, Seattle, Brooklyn ve Manhattan'da pop-up klinikler açtı. 

Yakında Detroit'te de pop-up klinik açmayı planlayan Carbon Health, gelecek aylarda ABD'nin farklı bölgelerinde açacağı pop-up klinik sayısını 100'e çıkarmayı planlıyor. Böylece şirketin test kapasitesi aylık 100 bin hastaya ulaşacak. 

Bu arada şirketin, pop-up klinikleri hayata geçirmek için genomik girişimi Color ve yerel yönetimlerle iş birliği yaptığını belirtelim. Mart ayından beri pop-up test alanları üzerinde çalışan Carbon Health ekibi, şimdiye kadar yeniden açılan şirketler, bakım evleri ve  200 binden fazla COVID testi yaptı. Ancak yaygın bir şekilde test yapılabilmesi için ölçeklenebilir bir yapıya ihtiyaç duyuldu. Bu nedenle fiziksel mekanlardan çok daha hızlı bir şekilde hayata geçebilecek pop-up kliniklere odaklanıldı. 

Mobil römorklar ile şehirden şehre gezmeyi planlayan Carbon Health, yeterli sağlık hizmeti alamayan kişilere de ulaşmış olacak. Şimdilik prototiplerle yola çıkan şirket, pop-up kliniklerin daha hızlı üretilmesi için başka bir şirketle anlaştı. Carbon Health'in bu konudan iş birliği yaptığı bir diğer şirket ise SoftBank destekli Reef Technologies. Otopark alanlarını işletmeler için mekanlara dönüştüren Reef Technologies, Carbon Health pop-uo kliniklerinin hastalara uygun bir şekilde hayata geçmesine yardımcı olacak. 

Sabah saatlerinde sizlere Oğuzhan Atay'ın kurucuları arasında yer aldığı BillionToOne'ın COVID-19 test protokolü FDA'den onay aldığını aktarmıştık. Son dönemde Türk girişimcilerin COVID-19 ile mücadelede ön saflarda yer alması gurur verici. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.